Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg

Nieuwe leden

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen die wij krijgen. We hebben de vragen onderverdeeld in de categorieën jeugd en senioren. Staat je vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op via ledenadministratie@hvmyra.nl

JEUGD

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Als je interesse hebt om te komen hockeyen bij Myra, kun je vrijblijvend het inschrijfformulier invullen. De categorieleider die verantwoordelijk is voor de teams van jouw leeftijd kijkt dan of – en wanneer - er ruimte is om je in te delen in een team. 

Kan ik meteen instromen?

Voor kinderen in de F t/m A leeftijd (7 t/m 18 jaar) delen we de teams in principe één keer per jaar (in mei) in. Als je voor een plaats in een team in aanmerking wil komen, is het dus belangrijk dat je je vóór 1 mei aanmeldt via de website. Als je op de wachtlijst staat en er tussentijds een mogelijkheid komt om in een team in te stromen, dan nemen we uiteraard al eerder contact op. Dat gebeurt ook als er een mogelijkheid is om eerder in te stromen als trainingslid, waarbij je al wel deelneemt aan de trainingen maar nog geen wedstrijden speelt.

Voor kinderen in de jongste jeugdleeftijd (4 t/m 6 jaar) die nog geen competitie spelen, is het meestal mogelijk om tussentijds in te stromen. Als je je aanmeldt via het inschrijfformulier, neemt de categorieleider van de Benjamins contact met je op zodra het mogelijk is om te starten.

Kan ik proef-trainen?

Om kennis te maken en te kijken of hockeyen bij ons iets voor je is, biedt Myra de mogelijkheid voor een aantal proeftrainingen aan. Dit doen we alleen als we zeker weten dat we je ook een plaats in een team of als trainingslid kunnen aanbieden. Op dat moment nemen we contact op en mag je het hockeyen eerst drie weken (kosteloos) proberen door een aantal keren mee te trainen met een team. Let op: Deze proefperiode gaat automatisch over in een lidmaatschap tenzij je jezelf vóór afloop van de proefperiode afmeldt door een e-mail te sturen naar [email protected] .

Hoe verlopen trainingen en wedstrijden?

Vanaf 7 jaar train je ieder week twee keer een uur (vanaf de B leeftijd 1x een uur en 1x anderhalf uur). (Sub)topteams voor de A t/m D leeftijden trainen 3 keer per week. De trainingen worden begeleid door onze eigen Myra Hockey Academy.

De huidige trainingstijden vind je hier .

Daarnaast speel je op zaterdag een wedstrijd. In de winter trainen alle teams ook in de zaal, en spelen de 2ejaars E en ouder zaalcompetitie. De F en 1e jaars E-teams trainen in de winter in de zaal en bij voldoende animo - en als het weer het toelaat - spelen zij ook buiten de midwintercompetitie.De Benjamins (4-6 jaar) trainen iedere week op zaterdag of woensdag, maar spelen nog geen wedstrijden.


Hoe worden de teams ingedeeld? Kan ik bij een vriend(in) ingedeeld worden?

Bij Myra delen we de teams vanaf E in op spelbeleving en gedrevenheid en vanaf D ook op basis van sterkte, omdat dat het meeste spelplezier en de beste ontwikkelingsmogelijkheden oplevert. Als je toch bij een vriend(in) ingedeeld wil worden, kun je daarvoor een verzoek indienen bij de categorieleider, maar in dat geval betekent het wel dat je beide ingedeeld wordt op het niveau van de minst vaardige speler/speelster.

Hoe behandelen jullie de plaatsing van nieuwe spelers met ervaring?

Als je al hockeyervaring hebt bij een andere club, dan kun je dat aangeven op het aanmeldformulier. Op het moment dat er plaats voor je is, kun je dan een paar keer meetrainen bij Myra in een team op het passende niveau. Op basis van die trainingen bepalen we in welk team je wordt ingedeeld. Je kunt ook aangeven of je in aanmerking wilt komen voor de (sub)topteams. De Myra Hockey Academy zal dan bepalen of je deel kunt nemen aan de selectietraining. In principe hebben de huidige spelers van Myra hierbij wel een streepje voor, zoals begrijpelijk is, maar spelers van buiten die een significante toegevoegde waarde hebben voor het basisteam maken zeker ook kans op plaatsing.

Wat zijn de kosten van een lidmaatschap?

Informatie over de contributie en toeslagen vind je op deze pagina. Let erop, dat als je eenmaal lid bent, wij een opzegtermijn hanteren van vóór 1 mei. Opzeggingen na die datum blijven contributieplichtig voor dat jaar. Mocht je hier vragen over hebben, stuur dan een mail naar ledenadministratie@hvmyra.nl .

Wat verwachten we van de spelers?

Hockey is een teamsport, dus we vinden het belangrijk dat alle spelers zich inzetten voor hun team. Daarom verwachten we van de spelers dat ze in principe alle wedstrijden en trainingen aanwezig zijn. Als je toch een keer verhinderd bent, is het belangrijk dat je je ruim op tijd afmeldt, zowel bij de teambegeleider als bij de coach/trainers.

Wat verwachten we van ouders?


Myra is een familievereniging en wij prijzen ons gelukkig met veel vrijwilligers die de club draaiende houden. Dit houdt tevens onze contributie betaalbaar. We rekenen er dan ook op dat jij als ouder van een nieuw lid je steentje bijdraagt. Binnen het team gaat het om rijdiensten, het fluiten van wedstrijden, teambegeleiding, bardiensten draaien en (ouder-)coachen. Daarnaast kun je buiten het team o.a. een steentje bijdragen als barcoördinator, categorieleider, klusjesman/vrouw of als lid van de communicatie- of sponsorcommissie. Ook ons bestuur wordt gevormd door vrijwilligers.

Wie zijn de contactpersonen voor de verschillende categorieën?

Er zijn verschillende contactpersonen voor de verschillende leeftijdscategorieën. De peildatum voor de leeftijd is 1 oktober. Het is handig om de geboortedatum van je zoon of dochter te melden als je contact opneemt met een van de categorieleiders over een nieuw lidmaatschap, dan weten zij in welke categorie je kind valt om je te kunnen helpen.

Categorie

Leeftijd

E-mail adressen categorieleiding

Jongens AB

14-17 jaar

categorieleider.jongens.ab@hvmyra.nl

Jongens CD

10-13 jaar

categorie.jongens.cd@hvmyra.nl

Meisjes AB Top

14-17 jaar

categorieleider.meisjes.ab.top@hvmyra.nl

Meisjes AB Breedte

14-17 jaar

categorieleider.meisjes.ab.breedte@hvmyra.nl

Meisjes CD Top

10-13 jaar

categorieleider.meisjes.cd.top@hvmyra.nl

Meisjes CD Breedte

10-13 jaar

categorieleider.meisjes.cd.breedte@hvmyra.nl

Jongens EF

7-9 jaar

categorieleider.jongens.ef@hvmyra.nl

Meisjes EF

7-9 jaar

categorieleider.meisjes.8def@hvmyra.nl

Benjamins

4-6 jaar

benjamins@hvmyra.nl


Wij doen ons best deze tekst zo actueel mogelijk te houden, maar het kan zijn dat sommige informatie verouderd is.SENIOREN

Ben je 18 jaar of ouder en wil je graag meedoen met de selectietrainingen van de top teams, speel je liever in één van de gezellige breedte teams die HV Myra te bieden heeft of wil je gewoon een keer kennismaken met hockey? Neem dan contact op met [email protected]

Informatie over de contributies vind je op deze deze pagina.

Als je je wilt aanmelden, dan kun je dit doen via het digitale aanmeldformulier.

ALGEMEEN

HV Myra hanteert inschrijfgeld van € 50,00. Dit geldt niet voor (Funky) Benjamins;

Tenue en uitrusting: ieder spelend lid van HV Myra dient te spelen in het clubtenue (verkrijgbaar via de webshop of in de winkel van Hockey District). In het clubhuis zijn vaak ook tweedehands clubtenues te verkrijgen. 

Bovendien verwachten we dat je de juiste hockeyuitrusting hebt: een stick, kunstgrasschoenen, een bitje en scheenbeschermers. Het dragen van een bitje en scheenbeschermers wordt door de KNHB (de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond) verplicht;

Bardienst, rijdienst en fluitdienst: op HV Myra zorgen we met elkaar dat de logistiek soepel verloopt. Daarom verwachten wij van onze seniorenleden en van de ouders van onze junioren dat zij bardiensten, rijdiensten en fluitdiensten draaien.


 

Hoofdsponsors

Instagram