Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg

Scheidsrechters

Scheidsrechters zijn van onschatbaar belang voor een vereniging als Myra. Zonder scheidsrechters worden er namelijk geen wedstrijden gespeeld. Bovendien zorgen zij ervoor dat de wedstrijden op een sportieve manier en volgens de juiste spelregels gespeeld worden. En dan vergroot natuurlijk een ieders plezier in het hockeyspel!

De scheidsrechterscommissie van Myra deelt personen (junioren) en teams (senioren) in om de wedstrijden op de weekenden te fluiten. Het actuele fluitschema vind je hier op de website. Alleen voor oefenwedstrijden geldt dat teams hun eigen scheidsrechters regelen. 

Vanuit de KNHB zijn alle spelers die lid zijn van een vereniging vanaf de B-jeugd verplicht om hun scheidsrechterskaart te halen. Ook ouders van jeugdleden worden aangemoedigd om hun kaart te halen. Daarvoor moet je je wel inschrijven bij Myra maar dan als vrijwilliger. Je kunt dit doen via het inschrijvingsformulier. Je krijgt dan een Bondsnummer van de KNHB, waarmee je het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF) na afloop van een wedstrijd als scheidsrechter kunt invullen. 

Voor alle vragen over arbitrage gerelateerde zaken kun je terecht bij [email protected]

Spelregels

Alle spelregels zijn te vinden op de website van de KNHB. Daar kun je ook proefexamens doen om te oefenen voor je examen voor clubscheidsrechter. 

 

Hoofdsponsors

Instagram