Jongste jeugd

Uitgangspunt

Het uitgangspunt binnen de jongste jeugd is dat de kinderen in een veilige en sociale omgeving de basisvaardigheden van het hockey aangeleerd krijgen.

Funkey’s (4/5 jaar)

Bij de Funkey’s worden de groepjes samengesteld op basis van de aanmeldingen die de ledenadministratie krijgt. Kinderen die vriendjes en vriendinnetjes opgeven zullen bij hen geplaatst worden mits niet over het maximum van 8 kinderen per team heen gaan. Verder zal er, bij de samenstelling van een team, gekeken worden naar de postcode waar de kinderen wonen. De teams worden samengesteld door de verantwoordelijke coördinator.

Mini-Benjamins (5/6 jaar)

De teams van de Funkey’s zijn in beginsel ook de teams bij de Mini-Benjamins. Nieuwe kinderen worden bij teams gevoegd indien er nog ruimte is. Dit gebeurd op de basis van postcode en eventuele vriendschappen.

Na de herfstvakantie en rondom Pasen worden de teams van de Mini-Benjamins aangepast. Er wordt door de trainers en coördinatoren gekeken naar de beleving, enthousiasme en fanatisme van de kinderen en op basis daarvan worden de teams samengesteld, waarbij in acht wordt genomen dat elk kind minimaal bij een kind uit het vorige team komt. Voor de duidelijkheid; er wordt niet geselecteerd op basis van kwaliteit. We merken dat kinderen die een zelfde belevingswereld hebben elkaar meer uitdagen zonder dat het ten koste gaat van het spelplezier wat ze hebben.

Teamwisselingen zijn goed voor de ontwikkeling van spelers en vergroten hun vriendenkring binnen HV Myra.

De teams worden samengesteld door de verantwoordelijke coördinator.

Benjamins (6/7 jaar)

De teams van de Mini-Benjamins zijn in beginsel ook de teams bij de Benjamins.

Na de herfstvakantie kunnen de teams van de Benjamins nog worden aangepast. Er wordt door de trainers en coördinatoren gekeken naar de beleving, enthousiasme en fanatisme van de kinderen en op basis daarvan worden de teams eventueel aangepast, waarbij in acht wordt genomen dat elk kind minimaal bij een kind uit het vorige team komt. Voor de duidelijkheid; er wordt niet geselecteerd op basis van kwaliteit. We merken dat kinderen die een zelfde belevingswereld hebben elkaar meer uitdagen zonder dat het ten koste gaat van het spelplezier wat ze hebben.

Meestal zullen de Benjamins teams als hetzelfde team doorgaan naar de F, maar uiteindelijk worden de teams samengesteld door de verantwoordelijke coördinator. Er spelen o.a. nog een aantal factoren mee waardoor de teams toch gewijzigd kunnen worden, bv door af- en aanmeldingen.

Bij HV Myra bieden we hockeytrainingen aan vanaf 4 jaar! Deze trainingen zijn op zaterdagochtend:

Funkey Benji’s

Veld 1

Mini-Benjamins

Veld 2

Veld 2

Wij hanteren de leeftijdsgrens volgens de KNHB vastgestelde regels. Seizoen 2017/2018.

Wanneer mag je in welke categorie?

01-10-2010 - 30-09-2011

Mini Benjamins

01-10-2011 - 30-09-2012

Funkey Benji

4 jaar - < 01-10-2012

Aanmelden

Wil je komen hockeyen bij Myra? Vul dan het aanmeldformulier op onze website helemaal in. Je komt dan automatisch eerst op de wachtlijst terecht (zie hieronder voor meer informatie). Myra heeft geen instuifochtenden. Zodra er plek is in een team ontvang je per e-mail een aanbod voor plaatsing. Je kunt je kind aanmelden zodra het 4 jaar is geworden.

Proefperiode

Bij Myra mag je het hockeyen altijd eerst een maand (kosteloos) proberen. Deze proefperiode gaat automatisch over in een lidmaatschap, tenzij je je voor afloop van de proefperiode afmeldt door een e-mail te sturen naar de ledenadministratie via [email protected]. Een hockeystick kan gedurende de proefperiode in bruikleen worden gegeven. Een bitje is verplicht, evenals scheenbeschermers. Verder kunstgrasschoenen (of sportschoenen met een stevige rand) en lekker zittende sportkleding.

De contributie voor het seizoen 2017-2018 bedraagt:

Met incassomachtiging

Zonder incassomachtiging

Funkey Benji’s

Wachtlijst

Voor meisjes Benjamins (leeftijd 5 en 6 jaar) is er helaas een wachtlijst. Er is (nog) geen wachtlijst voor jongens. Bij plaatsing krijgen kinderen met familie die reeds lid zijn van Myra voorrang.

Als je bovenaan de wachtlijst staat:

Zodra er plaats is in een team, ontvang je van ons een e-mail met een plaatsingsaanbod (het is daarom van belang dat wij over het juiste e-mailadres beschikken). Na bevestiging van ouders wordt je geplaatst.

Als je na 1 mei nog steeds op de wachtlijst staat:

Leden die voor 1 mei opzeggen zijn in het nieuwe seizoen geen lid meer en hoeven dan geen contributie meer te betalen. Aan de hand van het aantal opzeggingen hopen wij voor aanvang van het nieuwe hockeyseizoen de nieuwe teams te hebben ingedeeld.

Kinderen die na de nieuwe teamindeling nog op de wachtlijst staan krijgen een e-mail met informatie. De eerste tien kinderen per geboortejaar krijgen een e-mail waarin wordt gemeld dat zij mogelijk toch tijdens het nieuwe seizoen nog een aanbod kunnen krijgen. De overige kinderen per geboortejaar ontvangen een e-mail waarin wordt gemeld dat zij in het nieuwe seizoen nog geen aanbod zullen ontvangen.

LET OP: Het heeft geen zin om tussentijds via e-mail navraag te doen over de wachtlijst. Wij kunnen immers geen uitspraak doen over de wachttijd aangezien dit afhangt van het aantal opzeggingen en dit weten wij niet van tevoren.

Tijdens de trainingen en wedstrijden geldt: bitje verplicht, hockeyschoenen, stick en scheenbeschermers.

Trainingsschema Benjamins

18  zaterdag   02-06-18
19   zaterdag   09-06-18

VET! DIE ZIT!
gezongen, geschreven, gestyled door Patricia Hooning (moeder van Ellen-Fay) speciale dank!

Met dank aan Stephan Danser

Impressie Funkey Benji's:

Met dank aan Jan Bert Prins

Het Myra Jongste Jeugdlied is klaar!!! En TROTS dat we zijn!!!
€ 3.99 per CD.

__________________________________________________________

Lectuuren spelregels!:

Geschreven door Tischa Neve (speelster van HVMyra)