Jongste jeugd (4-6 jr.)

Uitgangspunt

Het uitgangspunt binnen de jongste jeugd is dat de kinderen in een veilige en sociale omgeving de basisvaardigheden van het hockey aangeleerd krijgen. We maken daarbij onderscheid tussen drie verschillende leeftijdscategoriën:

• Funkeys: 4/5 jaar
  • Mini-Benjamins 5/6 jaar
  • Benjamins: 6/7 jaar
Voor iedere categorie is er een apart programma oefeningen waarmee de kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen. De groepjes worden samengesteld door de categorieleider, die daarbij zo veel mogelijk rekening houdt met ingediende vriendenverzoeken. De teams kunnen een paar keer per jaar worden aangepast, dat gebeurt zo veel mogelijk na schoolvakanties.

Meestal zullen de Benjamins teams als hetzelfde team doorgaan naar de F, maar uiteindelijk worden de teams samengesteld door de verantwoordelijke categorieleider. Er spelen o.a. nog een aantal factoren mee waardoor de teams toch gewijzigd kunnen worden, bv door af- en aanmeldingen.

De trainingen zijn op :

Funkey Benji’s

zaterdag 8.45-09.30 uur

Mini-Benjamins

zaterdag 8.45-09.45 uur

Benjamins

woensdag 15.00-16.00 uur

Veld 2

Wij hanteren de leeftijdsgrens volgens de KNHB vastgestelde regels. Seizoen 2018/2019.

Wanneer mag je in welke categorie?

Benjamins

01-10-2011 - 30-09-2012

Mini Benjamins

01-10-2012 - 30-09-2013

Funkey Benji

4 jaar - < 01-10-2013

Aanmelden

Wil je komen hockeyen bij Myra? Vul dan het aanmeldformulier op onze website helemaal in. Je komt dan automatisch eerst op de wachtlijst terecht (zie hieronder voor meer informatie). Myra heeft geen instuifochtenden. Zodra er plek is in een team ontvang je per e-mail een aanbod voor plaatsing. Je kunt je kind aanmelden zodra het 4 jaar is geworden. De contributie is te vinden op deze pagina

Proefperiode

Bij Myra mag je het hockeyen altijd eerst vier weken vrijblijvend en kosteloos proberen. Deze proefperiode gaat automatisch over in een lidmaatschap, tenzij je je voor afloop van de proefperiode afmeldt door een e-mail te sturen naar de ledenadministratie via [email protected]. Een hockeystick kan gedurende de proefperiode in bruikleen worden gegeven. Een bitje is verplicht, evenals scheenbeschermers. Verder kunstgrasschoenen (of sportschoenen met een stevige rand) en lekker zittende sportkleding.

Wachtlijst

Als zich meer kinderen aanmelden dan we kunnen plaatsen, kom je eerst een tijdje op de wachtlijst. Bij plaatsing krijgen kinderen met familie die reeds lid zijn van Myra voorrang.

Zodra er plaats is in een team, ontvang je van ons een e-mail met een plaatsingsaanbod (het is daarom van belang dat wij over het juiste e-mailadres beschikken). Na bevestiging van ouders wordt je geplaatst.

LET OP: Het heeft geen zin om tussentijds via e-mail navraag te doen over de wachtlijst. Wij kunnen immers geen uitspraak doen over de wachttijd aangezien dit afhangt van het aantal opzeggingen en dit weten wij niet van tevoren.

Tijdens de trainingen en wedstrijden geldt: bitje verplicht, hockeyschoenen, stick en scheenbeschermers.

VET! DIE ZIT!

Gezongen, geschreven, gestyled door Patricia Hooning (moeder van Ellen-Fay) speciale dank!

Met dank aan Stephan Danser

Impressie Funkey Benji's

Met dank aan Jan Bert Prins
 _________________________________________________________