G-hockey

Sinds april 2000 kent HV Myra een heuse G-hockey afdeling, oftewel hockey voor mensen met een verstandelijke beperking. Inmiddels is deze groep uitgegroeid tot bijna 50 zeer gemotiveerde spelers die elke zaterdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur trainen op veld 2.

Training
De training wordt begeleid door enthousiaste Myra trainers die de spelers de basisbeginselen en slimme hockey trucjes aanleren. In hun mooie door Mean Well gesponsorde trainingspakken beginnen de spelers elke zaterdag met een gezamenlijke warming-up, waarna ze met hun eigen team en trainer allerlei oefeningen doen. Termen als pushen, overspelen, verdedigen, flatsen, reverse en backhandstop zijn hierbij al de normaalste zaak van de wereld geworden. De training wordt afgesloten met een partijtje om al het geleerde in de praktijk te brengen.

Competitie
Er wordt ook een echte competitie gespeeld. Myra speelt dit seizoen mee met vier teams in regio Noord. De G1 speelt als achttal en de andere drie teams zijn zestallen. De teams zitten in poules van vier en spelen dus zes wedstrijden per seizoen. Er wordt fanatiek gespeeld, maar altijd heel sportief. Ook hebben we nog de G5. Daar zitten nieuwe kinderen in en spelers die (nog) geen competitie spelen. Als spelers er aan toe zijn zullen ze ingedeeld worden in een competitieteam.

Toernooien
Af en toe zijn er ook een toernooien tegen andere clubs met G-hockey uit Nederland. Zo is er elk jaar in de herfstvakantie een toernooi bij De Kikkers, in juni een landelijk toernooi georganiseerd door de KNHB en om de twee jaar natuurlijk de Special Olympics. Bij dit laatste toernooi blijven we zelfs slapen! Ook hebben we op paaszaterdag ons eigen toernooi op Myra: Het Paas-Hock-Ei-toernooi. Dit is ieder jaar weer een groot succes. Alle teams mogen dan ook origineel gekleed komen en tijdens de lunch is er een swingende paas-disco. Het is een druk bezocht toernooi en er komen teams uit heel Nederland. In 2014 was het alweer de tiende editie.

Ouders
De ouders staan altijd langs de lijn als vaste supporters om hun kinderen enthousiast aan te moedigen. Bij de toernooien zelfs vaak compleet met fototoestellen en spandoeken. We vinden het allemaal erg leuk dat ze er zo vaak bij zijn. En de ouders mogen zelf ook wel eens hun hockeykunsten vertonen. Elke laatste training van het seizoen mogen ze namelijk meedoen tijdens de ouder-kind-training. Dit is voor de ouders vaak erg vermoeiend en moeilijk. Ze klagen dan tijdens de training al vaak over spierpijn. Maar de kinderen helpen goed en doen alles prima voor. Na deze speciale training eten we altijd gezellig samen pannenkoeken en sluiten we het seizoen feestelijk af.

Andere activiteiten
De G-hockeyers zijn vaak van de partij op feesten en andere activiteiten op Myra en doen erg enthousiast mee. De rest van de Myra-leden vinden het ook erg gezellig en leuk. Kortom, de G-hockeyers zijn niet meer weg te denken op Myra!

Aanmelden
En nieuwe leden zijn natuurlijk altijd welkom! Geïnteresseerde spelers mogen eerst drie keer mee komen doen en daarna beslissen of ze op hockey willen. Nieuwe leden moeten wel tussen 7-18 jaar zijn.

Bel voor meer informatie naar Marjolein Selier, co├Ârdinator G-hockey MYRA, 06-28263228 of mail naar [email protected]

Video van de 10e editie van het Paas-Hock-Ei toernooi

Video van de sponsor van de G-hockeyers: Mean Well