Ring Pass Delft H2 - Heren 02: 3 - 2

Ring Pass Delft – Myra
ODZ: Doelpuntenfestijn zonder goals

Beste lezer,

Jahahaha uw ogen bedriegen u niet beste lezer: het Tweede en diens verslaglegging is weer terug op de velden. Na een wispelturige zomerstop, inflatie die door het dak gaat (wat niets te maken heeft met het feit dat er ondertussen twee toezichthouders onderdeel zijn van het Tweede), dreiging van Corona, een handvol nieuwgeboren Myranezen en een bruiloft of twee is het seizoen voor uw Tweede al ruim een maand losgebarsten!

Waar de eerste drie wedstrijden punten verloren zijn gegaan met dermate grote marges dat de gehele selectie met weemoed terugdenkt aan de tijd dat we oefenpotjes wonnen van Heren 1 (NB: dat is niet heel lang geleden) stond in speelronde vier een uitwedstrijd in Delft op de planning. voor diegenen die al talmden naar een verslagje, leef niet langer tussen hoop en vrees! In het kader van inspiratie vinden voor een wedstrijd verslag: wat is er nu makkelijker dan de naam van een tegenstander gebruiken voor halfbakken grappen? Een tegenstander als Ring Pass is daarvoor ideaal, omdat RPD niet alleen de afkorting is van de naam, maar ook kan staan voor Radicaal Paraderende Delftenaren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Lof en grote hoeveelheden affectie van het andere geslacht zullen u ten dele vallen. Maar let wel! Ondertussen is deze techniek zo uitgekauwd door elke verslaggever in de wereld en hun huisdier dat het nodig wordt om a priori aandacht op te vestigen op de betreffende techniek zodat iedereen aanneemt dat je de grap ironisch gebruikt. Niet vergeten: ironische affectie is net zo warm en knuffelbaar als de gewone soort...

Afijn, de competitie. Waar Repressief Politiserende Doemdenkers voorafgaande afgelopen zondag nog puntloos onderaan de competitie bungelden, deed het Tweede daar niet veel voor onder [beeldspraak nog even dubbelchecken] door met 1 punt op plek 9 te staan. Dat punt werd verdiend met een spectaculair gelijkspel tegen Hurley; het gerucht is dat de Hurleyanen nog steeds nastomen na een uitspeelcorner te hebben geïncasseerd.
Afgelopen zondag stond dus onvervalst degradatiehockey op het programma tegen de Reusachtige Paarse Deeltijdambtenaren. Nadat rij-, fluit- en fruitbeurten zijn verdeeld stond niets ons in de weg van onze privilege nog een keertje checken voordat het Roomblanke Perceel Doelbewust wordt betreden.

Nu hoor ik u zeggen: “waarom ben je zo veel tijd aan het rekken #18, vertel gewoon hoe die wedstrijd ging en wat je opvatting is over Tweede Kamer voorzitters die met elkaar op de vuist gaan”. Welnu lezer, wat een bijzonder vriendelijke voorzet. De reden is dat het helemaal niet leuk is om te schrijven over verloren wedstrijdjes. Maar het inhoudelijke antwoord op beide vragen is: doelloos. Ziet u, Regelmatig Pielend Doel-missen is eigenlijk de beste beschrijving van de hele wedstrijd. Myra valt aan, Rasechte Paaldansende Drogredeneringen verdedigen, en dat 70 minuten lang. Waar het Tweede nog wel op voorsprong komt, zijn het daarna de blauwhemden die op voorsprong komen en die niet meer los laten. Of we nu hoog, laag, of zijwaarts springen, die bal had er simpelweg geen zin in. Met een gele kaart op zak en een keeper op de bank weten we 3-1 nog naar 3-2 te brengen, maar een gelijkmaker zit er niet meer in. Dus uiteindelijk is het een Heel Onnodig, Eigenlijk Rampzalig (deze acroniem klopt niet…) begin van de competitie.

Komende zondag in de herkansing tegen middenmotor Amsterdam, tot dan!

R.H.V. Leonidas H3

Hoodsponsors