R.H.V. Leonidas H3 - Heren 02: 1 - 1

Gespeeld op: 16-10-2022

Leonidas – Myra: puntendeling in de middenmoot
ODZ: 300, maar dan 11.

Lezer oh lezer, mij wordt regelmatig gevraagd “goh #18, met zulk immens schrijftalent, waarom zou je daar niet een hele carriere van maken?”. Welnu, de simpele reden is dat ik niet al te blij word van een bijbaan waarin ik word gedwongen om mensen te vragen of ze extra frietjes bij hun Whopper-menu willen. In het kader van werkloosheid: H1 heeft eindelijk de smaak te pakken gekregen; die hebben Dames 1 een promotie zien maken en kunnen nu toch echt de jaloezie niet meer verkroppen. Volledig ongerelateerd aan die twee lichtende voorbeelden pakt ook het Tweede ondertussen hier en daar een puntje.

Afgelopen zondag was de locatie van puntenpakkerij Leonidas. Een club die, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet in een romantisch wijkje in Griekenland ligt, maar in een Rottderamse uithoek. Gekoppeld aan een outfit die er uit ziet alsof een PowerPoint presentatie heeft overgegeven op een Cluedo bord en daarna tragisch is overleden, een Amstelveens clubhuis dat pas om 9 uur open ging en een uitlopende wedstrijd voor ons, hebben we afgelopen zondag geen ideale start gemaakt. Incidenteel, wie wel goed startte was de jongste Jongejan; hij liep harder dan Ireen Wust (en gek genoeg ook harder dan Lucille Werner). Naast hem moesten we het ook zonder Menne, Arend en vast nog een handvol anderen doen.

In ieder geval; de wedstrijd zelf. Met zo’n 20 minuten vertraging werd vol goede moed afgeslagen en vanaf minuut 1 ontspon zich een wedstrijd die de middelste regionen van de competitie eer aan deed; aardig in evenwicht met meer kansen voor Leonidas, maar de eerste en de betere kansen voor de knappe mannen van de uitploeg. Langzaam maar zeker forceert het Tweede wat kansen, maar de vizieren van respectievelijk Eduard, Jur en de aanvallende corner staan niet op scherp. Menno lijkt uberhaupt zijn visier thuis te hebben gelaten. Dus togen we met een achterstand richting de thee.

In de tweede helft komt het Tweede langszij. Helaas is iedereen vergeten die dat doelpunt heeft gemaakt, dus zullen we niet anders dan naar het scorebord kijken om de 1-1 op de borden te zien hangen. Uiteindelijk is de grootste kans van de wedstrijd dan voor Myra. Met een overtal in de cirkel volgt een vorm van prijsschieten die je normaal alleen op een Amerikaanse basisschool ziet, of misschien in een Appingendams asielzoekerscentrum [deze nog even door de censuur commissie halen…]. Maar: we kunnen dan toch voorzichtig gaan zeggen dat Menno weinig meer bijdraagt dan 16 glimmende nieuwe pookjes. Incidenteel MenDon is nog op zoek naar een schoen-sponsor om de clubregels verder te omzeilen; meldt u zich in grote getalen! Goals zitten er, ondanks een handvol kansen voor beide goals, niet meer in en dus mogen we met gedeelde punten terug naar huis. Na de wedstrijd laaide de competitiedrang nog even op toen een aansprakelijkheidsverzekering onderwerp van gesprek werd. Eigenlijk snapte niemand dat, behalve de chick van Dries.

Na een handvol wedstrijden vinden we onszelf terug in de onderste regionen van de ranglijst. Maar: panikeer niet; zolang de crypto portefeuilles het beter doen dan de inflatie is er eigenlijk niets aan de hand. En in het ergste geval kunnen we ons troosten met de gedachte dat het seizoen langer duurt dan het premierschap in de UK. Komend weekend zijn we vrij, 6 november is het naar verluidt Super Sunday dus tot dan!

Ring Pass Delft H2

Hoodsponsors