Heren 02 - Pinoké H4: 2 - 1

Gespeeld op: 31-10-2021

Myra – Pinoke: punten tegen de hekkensluiter
ODZ: Iedereen elkaar succes wensen

Beste lezer, het is alweer even geleden dat wij elkaar hebben gesproken. Ziet u, soms staat het leven in de weg van opperbeste verslaglegging. En soms is uw scribent gewoon lui. Het zal één van die twee zijn. Afijn, wat is er allemaal te melden over de afgelopen weken? Tegen Schiedam werd gelijkgespeeld, van Pinoke H5 (het kleine broertje van de titulaire hekkensluiter, die de ranglijst aanvoert) werd verloren, en van Hurley werd weer gewonnen. Belangrijker: ook in de echte wereld gebeurt genoeg. Met grote vreze hebben wij gevreesd, beste lezer, toen wij het volgende bericht lazen: “Enkele honderdduizenden Nederlandse gebruikers van de gokwebsites Unibet, Pokerstars en Bwin kunnen vanaf vrijdag niet meer spelen”. Zonder al te veel fantasie nodig te hebben zal u snappen dat niet alleen de wekelijkse boodschappen, maar ook het jaarlijkse teamuitje op de tocht zijn komen te staan op deze manier. Hoe dan ook hebben de Jongejannetjes al een paar weken honger.

Verder zien wij met lede ogen aan hoe een kabinetsformatie records aan het breken is, hoe persco’s ons richting QR-codes duwen en dat Covidbesmettingen die aan alle kanten oplopen. Het is voorlopig afwachten hoelang de competitie nog duurt. Maar: zolang het alleen maar aan kippen is voorbehouden om op een eiland te worden geïsoleerd, mag Pinoke het Sprookjesbos verlaten om een potje te komen spelen op de Sportlaan.

En hoe moet dat dan, hoor ik u vragen, nu velden zijn afgekeurd en het Tweede op tijden traint die in de regel aan Benjamins zijn voorbehouden? Welnu: afgelopen zondag was dat voor de verandering een keer op een schappelijke tijd. Nadat iedereen aan de parkeermeter heeft gedacht, Wessels vliegtuig op tijd aan de grond stond (om daarmee de eerste formele interland van dit jaar in te luiden) en het voltallige team daadwerkelijk op het juiste adres stond, konden we afslaan.

Over de eerste helft valt eigenlijk weinig spannends te melden: Pinoke verdedigt en Myra doet dat ook. Een sporadische kans over een weer leidt amper tot echt gevaar voor de respectievelijke goals. Het is dan vooral uit Myraans balverlies dat Pinoke daadwerkelijk bij de openingsgoal in de buurt komt, maar het spreekwoordelijke (en letterlijke, red.) vizier staat niet op scherp. Aan de andere kant is het dan de tweede corner van de wedstrijd, waar Jesse voor de verandering voor eigen succes ging en een bal tergend langzaam over de doellijn hobbelde om 1-0 op de borden te zetten. Na de thee volgt meer van hetzelfde. Dan is het uiteindelijk Menno die – nogmaals s- een corner promoveert tot goal, met het aplomb van een bitterbal die in een bak mosterd wordt gelanceerd. Hoewel, achteraf bleek het niet helemaal duidelijk of het nu toch Ed was die de bal het laatste raakte. Of iemand van Pinoke. Hoe dan ook: 2-0 betekent een volkomen terechte voorsprong. Pinoke schrikt wel zodanig van die achterstand (immers hadden ze voor de wedstrijd al benoemd dat ze heel veel wedstrijden met 1 goal verloren), dat er pardoes een 2-1 wordt binnen getikt.

Het laatste kwart is weinig anders dan zakelijk de voorsprong vasthouden. Koen doet dat met zo veel overtuiging dat een overtreding begaat die zelden eerder is vertoond op de Myraanse velden. Een actie die hem niet alleen een welverdiende groene kaart op heeft geleverd, maar ook een setje slippers.

Met drie terechte punten op zak blijft dan weinig anders over dan kijken hoe veel snacks er door de frituur heen konden gaan voordat we ruzie kregen met Pikeys. Het antwoord bleek te zijn dat de tolerantie voor vlammetjes met ailoli hoog was, maar dat bij Catamarans de grens is gelegd.

Zo ziet u maar weer; het is nog even roeien met de bitterballen die we hebben. Volgende week om 9:00 uit op Amsterdam, wij zien u graag weer langs de lijn.

Hockeyclub SCHC H2
AH & BC H6