HC Schiedam H2 (O) - Heren 02: 3 - 3

Gespeeld op: 24-11-2019

Schiedam – Myra: titelfavoriet tegen mannetjesputters
ODZ: kopstoot van een kanarie

Nee lezer, uw ogen bedriegen u niet. Het is daadwerkelijk weer eens verslaglegging vanuit uw Tweede. Waarom we u al weken in het ongewisse laten zal voor altijd een mysterie moeten blijven. Feit is dat moment weer daar is om eens met voeten op tafel tussen de lijntjes door te gaan lezen. Ziet u, het heeft nogal wat voeten in aarde gehad om de punten bij elkaar te schrapen de laatste weken. Een kleine opsomming leert ons dat onnodige bardiensten, niet-bestaande files bij Aalsmeer, bananen van Wessel in de voorbereiding (geen eufemisme – red.), en zelfs drie keer verplaatste inhaalpotjes ons niet vreemd zijn. We blijven toch een hockeyteam; dus ook een wedstrijdje ballen hoort erbij. In het kader van ballen is het een gekke gewaarwording dat Felix er last van heeft, Jesse er vrij succesvol een werkwoord van heeft gemaakt, Ed ze naar veld 4 sleept en Thijs ze bestelt in bitter-vorm.

Een handvol topwedstrijden heeft de afgelopen weken de revue mogen passeren; de gehele top drie heeft tegen elkaar mogen spelen. Daar kwamen verdacht veel gelijke spelen uit, dus blijkt de Cruyffiaanse wijsheid weer waarheid dat je kampioen wordt tegen de kleintjes. Die doet niet onder voor de uitspraak van the Lion dat regeren vooruitzien is. We hebben het er maar mee te doen… Nadat het op Pinoke een goed idee leek om een bevroren veld te sproeien om 8:00 in de ochtend, en dus prompt onze wedstrijd werd afgelast, zitten we met de handicap dat elke blik op de ranglijst gepaard gaat met een stuk mentale gymnastiek. 3 punten wachten nog om bijgeteld te worden, dus de 4e plek waar we op dit moment staan geeft een mild vertekend beeld.

De wedstrijd zelf dan. Het begon op Schiedam met onze aanvoerder, die de schaapjes dermate goed op het droge heeft maakt dat er weinig overblijft dan zich zorgen maken over kleine Jesses. Ook Barend is niet geheel zorgenvrij uit de Balinese strijd gekomen, maar naar verluidt hoeft het collegegeld nog niet te worden overgemaakt. Hoe dan ook; de wedstrijd tegen Schiedam is koud 4 minuten onderweg en we staan op achterstand. Thijs heeft dat niet alleen met een beurse knie moeten bekopen, maar ook met een arbitrale kopstoot waar Marco Kroon trots op zou zijn.  Onaangedaan blijft Myra de druk op de tegenstander leggen. Met kunst en vliegwerk lijken die het eerste kwart het doel schoon te houden, maar Dat is het moment dat Menne laat zien dat hij niet alleen voor de statistieken mee doet.

1-1 bij rust tegen een degradatiekandidaat lijkt niet overdreven voortvarend. U kunt zich voorstellen dat onze coach klonk als een meerkat die op een Legoblokje is gaan staan. Echter, Schiedam is tijdens de rust in het clubhuis aan de thee gegaan en hebben dat verbale machtsvertoon gemist. Daardoor komen de grijshemden – even tussendoor, wie bedenkt dat een grijs shirt een goed idee is voor een tenue… - voor de tweede maal op voorsprong. Een handvol levensgrote kansen is niet aan de thuisploeg besteed, waardoor uw Tweede in de wedstrijd blijft. Het is dan aan Sjoerd om de 2-2 binnen te timmeren, maar ook die impuls mag niet baten en voor de derde keer komen we dan op achterstand. Een minuut of twee voor tijd is het de verloren zoon Barend die – ogenschijnlijk per ongeluk – mag aanleggen voor een corner. Die bal dwarrelt pardoes binnen, en niet voor het eerst dit seizoen een puntendeling betekent dat we wederom punten hebben laten liggen.

Een gelijkspel uit het vuur slepen in de laatste minuten is eigenlijk mannelijk genoeg om het in kogelgaten op het scorebord te zetten, maar toch voelde het niet helemaal lekker om niet met 3 punten naar huis te gaan. Met een inhaalwedstrijd te gaan, die we voor het gemak even als winst tellen, staan we dan in de winterstop slechts één (1) punt achter de lijstaanvoerder. Zie het maar zo: het heeft wat moeite gekost om niet als topfavoriet de winterstop in te gaan. Het goede nieuws, dat is gelukt, dus gaan we als underdog richting een teamuitje en een tweede seizoenshelft waar gek genoeg 36 punten te winnen zijn.

Punt van aandacht is dan wel dat enige deflatie van de MFP zichtbaar aan het worden is. Slechts ‘niet douchen’ en ‘er niet als een slons bijlopen’ blijken de laatste weken voldoende te zijn om er met een statussymbool vandoor te gaan. Het kan niet de bedoeling zijn om hoofddeksels lichtzinnig uit te delen. In dat kader mag de Ballon D’ior bij uw scribent overwinteren, maar dat dat zal toeval zijn.

Een goede winterstop, en tot volgend jaar.

THC Hurley H4
hdm H2 (O)