MMHC Voordaan H2 - Heren 02: 1 - 3

Voordaan 2 – Myra 2: 12 uit 4, omdat 13 uit 4 niet haalbaar is
Odz: heimwee naar de Nebukadnezar

Lezer,

Steeds luider schalt de roep om verslaglegging over de Myraanse velden. Niet alleen in geschreven vorm, ook als podcast of anderzijds groeit de vraag naar slechte grappen. Ik moet u teleurstellen: Jort Kelder is druk met cryptocurrency rechtszaken, dus ondanks ruim anderhalve week duw- en trekwerk van ondergetekende, is de beste man helaas niet beschikbaar om een bandje in te spreken. In het kader van verslaglegging en slechte grappen verdient u ook een excuus voor de vertraging in verslaglegging. Ziet u, aan Myra – SCHC ging een teamuitje vooraf. Dat is er bij uw scribent dermate hard ingehakt dat hij preventief is afgehaakt. Aan de andere kant is het wel zo dat voor het eerst in mensheugenis een wedstrijd nádat de collectieve hoofden er af zijn geschroefd in een lokale Kneipe.

Hoe het ook mag zijn; nadat er 9 punten uit 3 wedstrijden op de ranglijst zijn getoverd (en nadat ook de stagiair van Hockey.nl de obligate hoeveelheid koffie wist weg te knagen en de score goed door had gegeven), is het dan afgelopen zondag Sjoerd die bij zijn oude club op bezoek mocht. Niet alleen Sjoerd kwam met oude bekenden in aanraking; ook de Jongejannetjes stonden na een emotioneel weerzien gezamenlijk op het veld. Dat het beduidend ingewikkelder coachen is als twee mannen een achternaam delen is blijkbaar geen onderdeel van het selectiebeleid. Laten we eerlijk zijn: dat beleid is ook moeilijk genoeg gemaakt de afgelopen maanden, dus je moet roeien met de sticks die je hebt.

Waar hadden we het over? Ah, natuurlijk: een intense regenbui en tussendoor een potje hockey. Ziet u (nu we het toch over beleid hebben): in een wereld waarin volslagen ongekwalificeerde partijen zoals oranje presidenten, minderjarige Zweedse dames en Minvervaanse Uilen mogen beslissen over het stopzetten van bouwtrajecten (incidenteel: als de politieke voorkeur hier te sterk in door klinkt hoor ik het graag), is het natuurlijk niet te verwachten dat het laatste weekend van september droog kan worden overbrugd. Doorweekt voordat we beginnen – hoewel dat grotendeels toe te schrijven valt aan het bedienend personeel, waardoor de helft van de selectie nog steeds de kaak niet van de grond heeft opgeraapt) en arbitrage met het uiterlijk van Collina: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een leuk potje hockey. In het eerste kwart is er een handvol kansen aan beide kanten te tellen, maar is het Myra dat op voorsprong komt. Na een plaagstoot van Voordaan gaan we de rust in met 1-1; maar dat is dan wel een rust die zwanger is van een volgend doelpunt. Die valt snel genoeg op het moment dat Menne op kousenvoeten naar de goal toe sluipt en weergaloos mooi afrondt. Gek genoeg telt die niet voor de statistieken; voor de einduitslag des te meer. Als ook Sjoerd tegen zijn voormalige club weet te scoren gaat de boel in het slot; de verdediging van Myra staat strakker dan het corset van een walnoot en is er voor de Groenekanners geen doorkomen aan. Een handvol corners wordt uitstekend uitgelopen, een aantal schoten gaan nog naast en uiteindelijk hebben we bij de verre hoekvlag met de bal staan jongleren om de punten binnen te halen.

De beste resultaten worden dan na de wedstrijd gehaald; elke vier minuten een broodje halen leidt tot lege bankrekeningen maar voldane grijnzen. 12 uit 4 is een weelde die niemand had verwacht, maar eigenlijk is het best raar dat we dat niet zagen aankomen. In de wandelgangen zwelt het gefluister over levensgrote flessen alcohol steeds sterker aan en voorlopig is er nog geen punt verloren. Komende zondag gaan we die reeks weer verder doorzetten tegen Hele Brave Streekgenoten. Belangrijker dan dat, voor uw kijkgenot speelt ook Dames 1 thuis! Dus mocht u er een lange hockey-dag van willen maken, dan bent u zondag meer dan welkom aan de Sportlaan.

Tot volgende week.

THC Hurley H4