hdm H2 (O) - Heren 02: 3 - 5

HDM 2 – Myra 2: Soeverein aan kop komen
ODZ: Den Haag ligt verder van Duitsland dan je zou verwachten

Beste Lezer,

Wikipedia definieert soevereiniteit als ‘het recht van een bestuursorgaan om het hoogste gezag uit te oefenen zonder dat verantwoording is verschuldigd aan een ander orgaan.’ De oplettende lezer herkent direct dat daar een paar zaken aan de hand zijn. Niet in de laatste is uw Tweede geen bestuursorgaan, noch zijn wij in welk scenario dan ook verantwoording plaats verschuldigd. Zo zien wij ons vrij om excellente avonturen te beleven op de A4, A12, een dependance van de Oosterburen en op Veld 3. Desalniettemin is soevereiniteit wel het woord dat na afgelopen zondag onafgebroken door het hoofd van uw scribent spookt. Immers: als je de wedstrijd tussen #1 en #2 wint, om daarna twee (2) punten los te komen van de directe belagers, kan je eigenlijk niet om een betere start van het seizoen vragen.

Waar deze week goed is getraind en een oefenpotje met speels gemak op de zegekar werd gegooid, zat het vertrouwen er weer eens lekker in. Zo goed zelfs, dat we voor de verandering eens gespaard bleven van omkledende teamgenoten langs te lijn. Nog een moraal impuls: niet langer is de naam Vesper voorbehouden aan een hoofdpersoon in een bovengemiddeld goeie Bond film, ook de verlengde familie van H2 heeft er sinds kort eentje bij! Gewapend met de wijsheid dat HDM 2 opvallend veel trainingsjasjes van het Eerste droeg, was de boodschap in de voorbespreking duidelijk: dit wordt een taaie ploeg en een taaie pot. Zelfs de op-één-na nestor van het team wist te melden dat er nog nooit van HDM gewonnen was. Nadat ook Kilian ervan overtuigd was dat we niet tegen Taekema spelen [die komt bij KZ vandaan, red.], kon de wedstrijd daadwerkelijk starten.

Niet alleen de meegereisde toeschouwers, aanhangers en ongedefinieerde metgezellen bleken furieus; ook de start van de wedstrijd kon amper meer temperament tonen. Binnen luttele minuten stond er 4-0 op het scorebord. Toen bleek dat de afstandsbediening van dat ding zonder batterijen zat werd duidelijk hoe het echt zat: 0-1 Myra binnen 5 minuten. In het eerste kwart is Myra twee keer op voorsprong gekomen, om met een 3-2 achterstand de eerste pauze van de wedstrijd in te gaan. Ondergetekende stond na die onderbreking wel op te letten waarna HDM niet meer tot scoren kwam. Jurre zet met overtuiging 3-3 op de borden waarna de rest van de helft vooral veel duw- en trekwerk op het middenveld bracht.

In de tweede helft lijkt HDM het spreekwoordelijke kruit te hebben verschoten en vindt Myra een tweede, derde en vierde adem. Ondanks dat er nog een handvol corners en kansen in de verdedigende cirkel moet worden verwerkt, is het Myra dat uitloopt tot 3-5. De 6e hing meer in de lucht dan de 4e, dus de overwinning is dan volkomen terecht te noemen. Desalniettemin heeft HDM er – tot op de dag van vandaag – nog niet aan toegegeven om de score te fiatteren. Alle waarschuwingen op voorhand tonen dan maar weer aan: Confucius gelijk had toen hij stelde dat een kommetje het meest nuttig is als die leeg is.

Hoogtepunten stoppen niet na het laatste fluitsignaal: waar de Livera sponsoring de naam eer aan leek te doen, bleef de lokale mascotte tot eenieders’ spijt met bijzonder weinig knuffels achter. Job speelt een uitstekende invalsbeurt, Jurre scoort er 3 en met 98% passing accuracy lijkt het dan alsof Monkey niet alleen een nieuwe bijnaam, maar ook een leidende rol in het team heeft. Lijkt; want we weten allemaal dat er niets beter te manipuleren is dan statistieken. En bijnamen. En mascottes. En de neus van een HDM’se aanvoerder. In ieder geval: het belangrijkste is dat Thijs met een hele kleine marge de pet mist en dat Wesselito er met de eer vandoor gaat. Het Tweede vindt zichzelf bovenaan de ranglijst terug na twee rondes hockey. Om Co Adriaanse te quoten: scorebordjournalistiek kent geen tijd, dus belooft het affiche #1 tegen #12 veel goeds voor komende zondag aan de Sportlaan.

Tot volgende week,

THC Hurley H4