Heren 02 - THC Hurley H4: 3 - 1

Gespeeld op: 8-9-2019

Myra h2 – Hurley H4: de competitie is begonnen
ODZ: Blauwhemden verliezen in het rood

Jazeker lezer, we mogen weer! Ongetwijfeld heeft het u afgelopen zomer net zo veel pijn gedaan als ons, dat de wekelijkse verslaglegging u niet heeft mogen bereiken. Welnu, talm niet langer, uw Tweede heeft de zomer overleefd en mag de wei weer in. En wat voor een wei gaat het dit jaar worden, Lezer! Een aantal sterkhouders hebben ons verlaten, hoewel het grootste gedeelte wel te bewonderen blijft op de Myraanse velden. Aan de andere kant is er minstens net zo veel kwaliteit voor terug gekomen. Mike van R. heeft na een sabbatical van een jaar of 8 zijn hockeyschoenen weer uit het vet gehaald. Menne heeft besloten dat H2 beduidend leuker, knapper en flegmatieker is dan het Eerste. In zijn kielzog komen ook Pim en Tim (NB: dat is nu al zeldzaam verwarrend. Suggestie is om die te vervangen door Quintus en Xavier) mee van het Eerste. Ook Voordaan heeft talent naar Myra 2 zien verdwijnen; Sjoerd is een welkome aanvulling op het middenveld. Niet in de laatste plaats is ook Shabas (niet te verwarren met Pakistaans wereldtalent) bij ons aangesloten. Na een wedstrijd of twee heeft de Benjamin van de groep de schroom van zich af gegooid, om menig spits in zijn achterzak te verstoppen en met scoops te strooien. Al met al hebben we – inclusief snuggies en iPads – misschien wel de duurste bank van de hele reserve overgangsklasse te pakken, wat maar weer bewijst dat elk probleem weg gaat als je er maar genoeg geld tegenaan gooit. En laten we eerlijk zijn: het is niet alsof Ethiopië al die scholen echt nodig heeft, toch? Met de verwachting dat er ook nog een verdwaalde afvaller van het Eerste mee zal gaan op zondag is het clubbeleid tot culminatie gekomen met een selectie die meer dan rond genoeg is.

In dat kader: over de voorbereiding kunnen we kort zijn: als er een touwtje omheen had gezeten was het een rollade geweest. Afijn: hockey is gezond dus langzaamaan werden de blessures erger en kon het afbouwen beginnen. Het goede nieuws is dat het grootste gedeelte van de selectie niét op Naarden stond bij het eerste hockeymoment. Na arbiters die corners weggeven door de regels niet te kennen, is het ook regelmatig een Myraanse verdediger overkomen de bal op de verkeerde plek te leggen. Zelfs ondergetekende kreeg nog een enkele bedreiging om zich onder dwang om te moeten kleden. Voor zo ver bekend zijn er wetten voor die dat verhinderen, maar niet elke kanarie zit even strak in de wedstrijd. Hoe dan ook; een uitgebreide voorbereiding heeft geleid tot een fundament dat sterker is dan een stadion in Alkmaar, waarmee daadwerkelijk de competitie van start kon gaan.

Met geen enkel idee wat te verwachten van de competitie is het Hurley H4 dat op bezoek komt op de Sportlaan. Ons werd nochtans voorgehouden dat de blauwhemden – die gek genoeg in rood spelen – een berg aan ervaring mee zouden brengen, op het veld bleef daar weinig van over. Het eerste kwart is soeverein voor Myra en het lijkt slechts de vraag hoe vaak er gaat worden gescoord. Misschien nog onwaarschijnlijker dan dat ondergetekende goals maakt, is het heus waar Ed die op twee derde van een hattrick weet te komen. In het tweede kwart is het meer van hetzelfde, behalve dan dat het te veel moeite kost daadwerkelijk tot scoren te komen. Een bekroning is er nog wel voor Ruud, die zijn black-out-debuut maakt. Navraag bij het lokale sanatorium leert ons dat Ruuds gelaat meer pijn doet aan de ogen van zijn teamgenoten, dan dat hij er zelf last van heeft. De beste man brabbelde nog iets over een gestolen auto; achteraf bleek dat niets meer dan een matige fotoshop van Wessel.

Hurley begint de tweede helft zo stabiel als een stuurwiel van beschuit, maar wordt tegen alle verhoudingen in toch een paar keer gevaarlijk. Eén van die kansen leidt daadwerkelijk tot een afvallende bal die binnen valt: 2-1 en opeens is het onnodig spannend. Op dat moment wordt een stukje nieuwe kwaliteit zichtbaar. Sjoerd toont ons het verschil tussen een deurmat en een matador; met een verwoestende uithaal hobbelt de 3-1 in de lange hoek en is de wedstrijd daadwerkelijk gespeeld. Over de wedstrijd zelf valt dan eigenlijk weinig meer te zeggen dan dat Myra te weinig scoort en dat Hurley ook aanwezig was.

Zonder een wereldschokkende score op het bord te zetten staan wij dan zowaar – op doelsaldo – tweede. Komende zondag staat er dus prompt een topper in de competitie op de agenda: nummer 1 HDM wacht in Duitsland Den Haag. Ondanks dat er nog niets te zeggen is over de verhoudingen in de poule, is er eigenlijk nu al geen mooier affiche denkbaar.

Tot volgende week.