H02 - Pinoké H5: 5 - 4

Myra 2 – Pinoke H5
ODZ: kampioensfeestjes zijn overschat

Lezer oh lezer,

Alweer voor de laatste maal dit jaar mag uw scribent zich uitleven op een blanco canvas, om onze excellente avonturen met u te delen. Immers, ook aan de mooiste dingen komt een einde. En wat een seizoen is het geweest. Een seizoen waarin Felix niet alleen het veld succesvol heeft ingezaaid (terwijl, gek genoeg, vooral Ruud heeft kunnen oogsten), maar ook een seizoen waarin is gebleken dat hockey nu echt een volkssport is. Als je twee weken terug op Almere aan komt en champagne met begeleidend vuurwerk voor een habbekrats kan pinnen, dan staat eigenlijk niets meer in de weg van de sticks achterwege laten en het spelletje gewoon voetbal gaan noemen. Die champagne, overigens, heeft ertoe geleid dat Thijs de strijd van zijn brandende creditcard verloor. Een week later werd dat nog eens dunnetjes over gedaan; dit keer waren het de voormalige HIC-boys die met een dubbele magnum aan kwamen; van het statiegeld en de winst uit Unibet gaat volgend jaar het teamweekend worden gefinancierd.

Nu hoor ik u denken: “maar scribent, als zelfs Game of Thrones (misschien wel het meest aansprekende fictieve verhaal sinds de Bijbel – oei, satire!) een onbevredigend einde op het scherm weet te toveren, wat kan er dan van het Tweede van Myra worden verwacht?” Ik noem u cynicus; mogelijk het spannendste slot van een seizoen denkbaar is afgelopen zondag op de Sportlaan voorbijgekomen. Ziet u: Pinoke dacht comfortabel kampioen te worden: met Almere in het kielzog stond slechts een overwinning op Myra tussen de steekneuzen en een plek in de reserve hoofdklasse. Eind van de dag is het dan toch echt Almere die volgend jaar met de grote jongens mee mag gaan doen.

Dat het Tweede waarlijk beslissend bleek, komt terug in de wedstrijd van een week eerder: toen werd verloren van Almere (en bleek kruisbestuiving met Heren 1 voor beide teams niet bijzonder succesvol, excuus daarvoor nog mannen…). Op de slotdag werd dan de kampioen bepaald, maar Pinoke heeft eigenlijk geen seconde laten zien daar echt zin in te hebben. Bij rust stond Myra 3-0 voor, daarna liepen we zelfs uit tot 5-0. Om de blauwhemden nog enigszins betrokken te houden bij de wedstrijd besloten we te doen alsof we last hadden van de hitte en Pinoke viermaal te laten scoren. De overwinning is wel volledig volgens het boekje op de Sportlaan achter gebleven. Het enige teken van frustratie van Pinoke leek te zijn dat ze binnen no-time waren vertrokken, en de helft van hun bier hebben laten staan. Een lang verhaal dan kort samengevat: Pinoke had verkeerde sokken aan en laat daardoor het kampioenschap aan zich voorbijgaan.

Na uitgebreid contact met Almere, inclusief onverstaanbaar gescandeerde leuzen via Whatsapp, blijft onderaan de streep over dat de rekening voor de BBQ naar de Flevopolder is verstuurd en dat onder het genot van een lap vlees kon worden genoten van lappen vlees (rekent u deze gerust even na; hij klopt). Van Montfoort mini heeft uitleg over Flugels gekregen, Kilian heeft zijn casanovakunsten mogen vertonen, Edje heeft een fiets uit de tuin van een teamgenoot gevist, en ondergetekende heeft een nep-taxi naar huis gepakt. Wessel hield de MFP lekker voor zichzelf; het is en blijft een jurysport dus dat hoort er ook bij.

Eind van de rit staat uw Tweede op plek 8 in de reserve overgangsklasse. Een plek of 7 hoger was niet onverdiend geweest, maar slechts een kniesoor die daarover valt. De voorbereiding voor komend seizoen staat al in de agenda’s, dus tenzij heel Heren 2 wordt geselecteerd voor het Eerste (en laten we eerlijk zijn, dat is niet ondenkbaar) zien we u ook tegen die tijd weer langs de lijn.

Tot volgend seizoen.

SV Kampong Hockey H4