H02 - Hockeyclub VVV H2 (O): 2 - 2

Myra – VVV: Het seizoen op z’n einde
Odz: Vele Vreselijke Verslagen

Beste Lezer,

Niet voor het eerst dit seizoen zijn er weken overheen gegaan voordat uw Tweede weer van zich laat horen. Dermate spannend zijn dit jaar de beslommeringen, dat week in week uit de roep om verslaglegging van de strapatsen weer over de velden schalt. Welnu, smacht wederom niet langer.

De afgelopen weken hebben ons geen windeieren gelegd. Een greep uit de hoogtepunten: wij hebben mogen vernemen wat Jurre met een loszittende kin allemaal kan doen, wij zagen een groepje miljonairs de finale van het miljoenenbal mislopen, en hebben van dichtbij mogen meemaken hoe Jongejan Unibet heeft uitgespeeld. Zelden heb ik iemand met zoveel overtuiging en succes op willekeurige knoppen zien stampen. Het kost je wellicht een fiets, maar aan de andere kant heb je een bankroll die voldoende is om het teamweekend 2020 te financieren. Ruudje had de ademhaling wekenlang in de keel. In eerste plaats vanwege een preventieve SMS; die soep bleek minder heet dan gedacht. Aan de andere kant heeft Ruud Junior het spreekwoordelijke levenslicht gezien. Ruud zelf heeft vervolgens twee weken lang geen minuut zijn hoofdkussen gezien, maar slechts een kniesoor zal daar een verband zien. De fashionista’s hebben al aangeboden om voor te doen hoe de haardracht het beste kan worden verzorgd. Mocht u overigens vinden dat fashionista klinkt als een verzonnen woord; troost u met de gedachte dat alle woorden verzonnen zijn.

Los daarvan hebben wij hebben wij ons puntentotaal weer opgehoogd. Niet in de laatste plaats vanwege een gelijkspel afgelopen zondag tegen VVV. De buren op milde afstand stonden er op de ranglijst niet bepaald florissant voor (en ja, ik onderken dat er milde hypocrisie doorklinkt van een scribent die slechts één plek hoger stond) dus enig belang bij punten was aan twee kanten van het veld te voelen. Die drang bleek misschien nog wel het sterkste door toen we twee teams zagen inlopen zonder shirt, zonder sokken en zonder keeper. Niet per definitie dezelfde persoon, maar het is een zorgelijke trend op de hockeyvelden.

Afijn, de wedstrijd zelf dan. Kort kunnen we er over zijn: de punten werden gedeeld, beide ploegen maken één lelijke en één briljant mooie goal. Zeker de gelijkmaker van onze kant was zo Duits dat je weinig anders kan doen dan retroactief van dat land gaan houden. Ik wil ernaartoe verhuizen, veel koud vlees eten bij het ontbijt en korte broeken dragen. Sorry, dit was een gekke gedachtesprong. Waar Jesse al had aangekondigd geen backhand tipjes te willen spelen hield de beste man woord, door 5 minuten voor tijd een levensgrote kans op de voorsprong naast te spelen. ‘Maar scribent, was een gelijkspel dan onterecht?’ hoor ik u vragen. Nee nee, uiteindelijk lijkt een puntendeling op zijn plaats.

Wat over blijft is een stukje teruggeven aan de club. Een fenomenale bardienst is gedraad. Hoogtepunten bestonden uit het terugkerende extra balletje van Wessie. Voor de verandering niet alleen ingedaald uit het plafond, maar ook uit het vet.
Als laatste dan een blik op de ranglijst: wij vinden onszelf terug op plek 8, waarbij we nog kampioen van het rechterrijtje kunnen worden. Kampong staat stijf onderaan en gaat degradatie eigenlijk alleen nog op papier kunnen ontlopen. Pinoke 5 en Almere 2 strijden om het kampioenschap in de reserve overgangsklasse; toevallig (of niet) onze twee tegenstanders aan het slot van de competitie. Dus, en hoe kan het ook eigenlijk anders, gaat uw Tweede weer eens beslissend zijn in de uitkomst van het kampioenschap. Mocht u uw zondagochtend nog weg willen gooien dan zien we u graag komende zondag om 11:00 langs de lijn in de Flevopolder.

SV Kampong Hockey H4
HIC H2