H02 - Pinoké H4: 2 - 3

Gespeeld op: 7-4-2019

Lezer oh lezer,

Al weken gaat de roep om verslaglegging van het knapste (heren)team van Myra. Al weken heeft uw scribent schaamteloos zijn taak verzaakt om dat ook daadwerkelijk te doen. Maar: talm niet langer; de vuile was van het Tweede komt weer op straat te liggen. Weinig dan dat kan immers belangrijker zijn in een wereld waar de pedante intelligentsia een meerderheid in de Eerste Kamer te pakken heeft.

Met één team minder zijn we de winterstop uit gekomen: Amsterdam 22 zag het niet zitten om de 200 tegengoals aan te gaan tikken. Ondanks dat we ze dat moeilijk kwalijk kunnen nemen (en het ons effectief een vrije zondag extra oplevert), verandert het wel wat aan de spanning onderin. Met slechts één degradant in wording besloten wij om het de tweede seizoenshelft helemaal anders te doen. Niet langer naar beneden kijken, maar beseffen dat we 9 punten van een top 3 klassering verwijderd zijn. Dat nieuwe elan maakte uit op Kampong een kleine valse start door met 2-1 te verliezen. Het hoogtepunt aldaar was een verdwaalde kanarie die beloofde onze voetballer harder kapot te maken dan relaties in Temptation Island. Het bleek allebei niet op waarheid te berusten.

Om de scoringsdrift kracht bij te zetten en om punten te gaan pakken werd HIC met 5-4 aan de zegekar geregen (hoewel 7-1 daar misschien beter op z’n plek was geweest). Twee teams van Amsterdam zijn ook met lege handen heengezonden en dat brengt ons tot afgelopen vrijdag. Ik hoor u denken: speelt het Tweede niet normaliter op zondag? Jazeker beste lezer, en complimenten voor de snelheid van denken die u hiermee tentoon stelt. Echter, de feestcommissie heeft haar clownsneus opgezet en besloten dat het ook tijd was voor vertier buiten de lijnen. In één van de meest fenomenale kroegen van Amsterdam werd het ondergetekende eindelijk duidelijk waar voetballers hun vrije tijd besteden, en waar toch de Instagram verslaving mee word gevoed. Afijn, voor het uitzicht uitstekend, uitleg over hoe het Joegoslavië tribunaal precies in elkaar zit hoefde we er niet te verwachten. Wel bleek het verhuizen hogere wiskunde voor Wessel, wat werd goedgemaakt op zondagochtend.

Dan zondagmiddag. Waar Jurre met clownschoenen kwam aanzetten, kwam de grootste verrassing van de dag van Monnie. Hij wist ons uit de doeken te doen dat hij zich stiekem al jarenlang eigenlijk Carl Cox is. Met dat stukje wijsheid vers in ons oren nam de knapste bank in Noord Holland plaats om toe te kijken wat de gladiatoren van plan waren. Nu ja, eigenlijk viel dat wat tegen. Met een enkele kans aan weerszijde stond in de rust nog de hatelijke brilstand op het bord. Incidenteel: mocht u nog niet op de hoogte zijn gebracht: na jarenlang reclameren in deze halfbakken tirades in verslagvorm, is er dan daadwerkelijk een scorebord opgehangen! Er zit zelfs een afstandsbediening bij. op knoppen duwen hoeft niet alleen op vrijdagavond een hoogtepunt te zijn dus mocht u een keer in de gelegenheid zijn: vraag gerust of u de honneurs mag waarnemen tijdens de wedstrijd!

De 2e helft bracht een stuk meer spanning met zich mee. Na luttele minuten komt Pinoke op 0-1 na ongelukkig balverlies en een sterk uitgespeelde counter. Leest u de tweede helft van de vorige zin nog driemaal, en Pinoke staat plotsklaps 3-0 voor. Een belegering van de verre drieëntwintig leidt tot een handvol kansen. Een daarvan wordt tot corner en vervolgens tot doelpunt gepromoveerd, en vlak voor tijd komt zelfs de 2-3 nog op de borden, maar baten mocht het helaas niet meer. Na 9 punten op rij is er weer een tijdelijk einde aan de zegenreeks. Een blik op de ranglijst leert ons dat één punt goed genoeg is om bovenaan het rechter rijtje te komen, waar we komende zondag aan kunnen gaan werken in Delft. Op papier een moeilijke tegenstander, in de praktijk een team met fletse blauwe shirts.

Tot volgende week,

NB: weet iemand trouwens of Ronaldo al heeft gescoord?

SV Kampong Hockey H4
HIC H2