H02 - Almeerse HC H2: 2 - 2

Gespeeld op: 18-11-2018

Beste lezer,

December is nakende, dus is de zwartepietendiscussie weer in volle kracht losgebarsten. Nadat ook Sylvana Simons weer haar obligate gekakel over hoe zij in de publieke perceptie niet serieus wordt genomen [even ter herinnering, deze vriendelijke jongedame heeft haar carrière gestart door clips aan te kondigen op TMF; de intellectuele verhevenheid zat er al vroeg in] tot ethervervuiling heeft doen worden blijft slechts één vraag onbeantwoord: hoe werkt in hemelsnaam dat malle systeem van die voetballers? Oké, misschien twee vragen. Want laten we eerlijk zijn: hoe treurig moet je zijn als je als volwassen mens tot fysieke actie over gaat met het doel ‘een kinderfeestje leuker te maken’ en daarmee racisme eigenlijk alleen maar meer in stand houdt?

Ik dwaal af. Waar hadden we het over? Oh ja Almere heren 2! De fabrieksarbeiders en carrière-criminelen kwamen op bezoek aan de Sportlaan, met een overtuigende voorsprong op de ranglijst onder de arm. Zonder dat dat overigens veel gewicht bracht; El Serpento en consorten maken de gemiddelde kiltdrager nog onzeker, dus Burberry bekleding op de hoofdsteun van een Opel Manta zet weinig zoden aan de dijk. Afijn, met een en overtuigende verzameling ijs op het veld keek het in grote getalen toegestroomde publiek toe hoe Myra mocht uitnemen en vanaf moment één de wedstrijd op de helft van Almere zette. Een doelpunt blijft lang uit, totdat Almere in een schaarse aanval de bal gelukkig binnen ziet vallen (oké, vooruit, uw scribent was nog niet helemaal wakker, maar een kniesoor die op die slak zout legt). Bij rust staat dan nog steeds 0-1 op de borden, eigenlijk wat tegen de wedstrijdverhoudingen in.

In de tweede helft leggen we – ondanks een 2e goal van Almere – een uitstekende demonstratie ruggen-rechten op de mat. Met kansen over en weer is het Almere dat op 2-1 komt maar de energie en strijdlust van de afgelopen weken bleef ook na die achterstand onverminderd aanwezig. Immers: als je met 2 goals 4 keer tot scoren komt ben je een hele grote.

Een gelijkspel tegen één van de koplopers voelt als bonus, ondanks dat er meer in had gezeten. Net zo hartverwarmend als het schamele puntje zijn de kilo’s frituur, de open haard en de vuurkorf. Uiteindelijk is het clubhuis een wisse dood bespaard gebleven, maar dat is vooral te danken aan het vlammende spel van het Eerste dat ook nog te bewonderen was.

Dan hoor ik u denken: “maar #18, dit hele verhaal doet er toch geen klap toe als we niet weten met dat malle petje vandoor is gegaan?”. En daar moet ik u gelijk in geven lezer. In het kort is de MFP in verband met een karamel McFlurry niet onbevlekt gebleven; de schone taak aan de laatste bezitter van 2019 om dat ding eens naar de stomerij te brengen.

Tot volgende week.

SV Kampong Hockey H4