Hockeyclub VVV H2 (O) - H02: 3 - 4

Gespeeld op: 11-11-2018

Beste lezer,

Een wijs man zei ooit tegen mij: “kom van die treinrails af, dwaas!”. Maar ik dwaal af. Al weken schalt de roep om verslaglegging van het Tweede over de Myraanse velden. Welnu, talm niet langer. Een week geleden al leek het lek boven; de vrienden van Amsterdam werden met dubbele cijfers terug naar de kalfjeslaan gestuurd, waarna afgelopen weekend directe concurrent om de plekken onderin – VVV – het hoofd op het hakblok kwam leggen.

Na een voorbereiding vol frivoliteiten (het antwoord op de vraag “muneerj, waarom spelen we niet in burgundy?” kon in de studieboeken van Ollie niet worden gevonden, maar Jurre bleek wel zijn eigen plek in de kleedkamer te hebben gereserveerd) kon deze Cruijffiaanse zes-punten-pot worden begonnen.

Voordat we goed en wel onderweg zijn laat Jesselito zien waarom hij onze aanvoerder is: de VVV’se [uitzoeken hoe VVV moet worden vervoegd, -red.] keeper mag de bal uit het net halen en we kunnen echt beginnen. Een handvol kansen is niet aan ons besteed en wederom krijgt Cruijff gelijk: 1-1. Jurre brengt ons nogmaals op voorsprong, maar nadat de energie wat uit de wedstrijd sijpelt gaat VVV de rust in met een 3-2 voorsprong.

Een donderspeech was het niet te noemen, maar het viel op dat het merendeel van de selectie een gepast stapje naar achteren deed toen onze coach langzaam begon te schuimbekken. Met een keeper die dan dingen riep als ‘stop eens met niets doen’ leek het einde even zoek. De uitwerking bleek echter niet te missen; onze aanvoerder stond nogmaals op, ging 13 man voorbij en timmerde de bal ongenadig hard het zijnet in. Met hangen, wurgen, kunst- en vliegwerk aan twee kanten blijft het scorebord lang in evenwicht. Nadat één van de anaconda’s 2 minuten op de bank plaats mag nemen, mag hij na 4 stappen in het veld meteen nog een keer gaan zitten. Het gerucht gaat dat het zusje van de arbiter in kwestie zich ook een dag later nog beledigd voelt. Met 10 man is het keihard werken om niet nog een keer op achterstand te komen. De mannen van HIC (ja, die waren er gek genoeg ook) geven een circusvoorstelling op het middenveld waarbij het doel de middelen heiligt. Tegenhanger: een oranje haarband die Ryan Babel niet zou misstaan maakt bijzonder veel goed.

Sommige zeggen dat deze wedstrijd geen winnaar verdiende. En sommige zeggen dat de strafbal tegen Amsterdam toch terecht was. Weer anderen zeggen dat Zwarte Piet aan vervanging toe is. Maar al die mensen kunnen met een pneumatische boor gaan knuffelen: Jongejan pusht verwoestend hard en – volgens de keeper van de tegenstander - ‘met heel veel schijn’ tegen de plank waardoor uw Tweede met de volle buit naar huis gaat. VVV staat in zak en as op plek 11 terwijl Myra goede zaken doet en het linke rijtje aan de horizon ziet lonken.

Met 3 punten op zak resteert weinig dan toekijken hoe ook ons Eerste de VVVertjes over de knie legt. Met een outfit die het best te beschrijven is als ‘de onderkant van een brandweerwagen gekruist met een labrador’ gaat dat Wessel het best af, die daarvoor een matchend petje als beloning krijgt.

Tot volgende week.

SV Kampong Hockey H4