H02 - AH & BC H7: 1 - 3

Gespeeld op: 23-9-2018

Beste lezer,

Stelt u zich voor: Thoompje die pirouettes draait, onze aanvoerder die een goal scoort en een Jongejan die er met een poppetje vandoor gaat. Stelt u zich voor: Barend met een man en een gast, op stap met Killian Kardashian. Stelt u zich voor: een wedstrijd die krap twee minuten onderweg was terwijl Amsterdam op achterstand kwam en Monnie’s nageslacht effectief verstoppertje speelde. Nu ik dit verlag begonnen ben in medias res zoals het de literaire god die ik mijzelf vind betaamt, neem ik u mee naar de excellente avonturen van afgelopen zondag.

Een wedstrijd die vooraf werd gegaan door een training met regen, een oefenwedstrijd met regen (nouja, daar was uw scribent niet bij, dus dat weet niemand helemaal zeker), en warmlopen in de regen. U snapt de rode draad; het was bar, boos en nat afgelopen zondag. Heel veel beter kan ik Amsterdam H7 overigens ook niet beschrijven. Binnen honderd tellen is het dan Jesselito die op onnavolgbare wijze de 1-0 in de touwen hangt door een trucje dat normale stervelingen jaren kost om onder de knie te krijgen (of op z’n minst een lang weekend, maar slechts een kniesoor valt over dat verschil). E wordt daarna hartstochtelijk bedankt voor de voorzet, en de wedstrijd kan echt beginnen. De goeierikken op voorsprong leek een fijne droom, maar lang mocht dat feest niet duren. Amsterdam maakt 1-1 uit een counter en stelt orde op zaken door een corner op de plank te duwen.

Met achterstand gaan we de rust in. Ondertussen hersteld van een intensief potje verstoppertje met de mascotte van Heren 1 praat Monnie ons goede moed in. Vol overtuiging zoeken we de aanval, maar worden in de weg gestaan door een Mokumse verdediger wiens bereik zo groot is dat zijn armen het best te vergelijken zijn met menselijke trekdrop. Op zichzelf iets dat indrukwekkend is, maar misschien niet op een manier dat het direct waarde bijdraagt aan de maatschappij. Hoe dan ook; kansen aan beide kanten leiden uiteindelijk tot weinig. In een toepasselijke metafoor voor online daten blijkt het goal net even iets verder weg dan gehoopt. U heeft misschien door: ik dwaal wat af. Daar is een simpele reden voor: verslagen schrijven over verloren wedstrijden is eigenlijk helemaal niet leuk, dus lang verhaal kort: Amsterdam prikt er nog ééntje bij, terwijl Myra niet meer tot scoren komt.

Voor de bezorgend onder u; hoe is het afgelopen met die kleine spruit? Achteraf bleek dat Barend aan Hidde had gevraagd om Zwitsal te gaan halen. Dat vonden wij ook een ongelukkige combinatie.

Tot volgende week.

Oh, voor de ondertussen trouwe lezer die zich afvraagt hoe het met onze aanstaande manager is? Die hult zich in stilte, maar mij is altijd verteld ‘wie zwijgt stemt toe’.

SV Kampong Hockey H4
HIC H2