HIC H2 - H02: 4 - 2

Gespeeld op: 16-9-2018

Beste lezer,

Vorige week zinspeelde uw scribent al op het volledig zijn van de selectie. Dat is natuurlijk waar (immers: wie zou er iets willen aan zo’n zeldzame verzameling knappe koppen en Barend, die sinds zondag een tand of 2 mist), maar daarmee is niet gezegd dat het hele team rond is. Immers: de honger naar punten is bijna net zo groot als de honger naar een manager, en ook dat gerucht zingt al een tijdje rond.

Ik dwaal af; waar hadden we het over? Oh ja, de wedstrijd! HIC uit: altijd lastig. De voorbereiding afgelopen week is excellent te noemen; te laat komen bij zowel een oefenpot, te laat komen bij E’s verjaardag, en te laat komen door een lage benzinetank waarbij alleen een zegelring en een backhand soelaas kunnen bieden. Verder zijn zeldzaam pittige outfits van nieuwkomers voorbij gekomen, en de les dat praten met volle mond lastig is. Het hoogtepunt was misschien een vice-fashionista die met Shakespeareaanse eloquentie de trend ‘scumbro’ en het bijbehorende leiderschap uitlegt waarna uw scribent maar een half uurtje naar een muur is gaan staren. Enfin, U snapt: met goede moed reisden wij de hemelsbrede kilometer naar de eerste uitwedstrijd van het seizoen.

In een eerste helft is het eigenlijk meteen vuurwerk. Kansen over en weer, waarbij uw Tweede mooi hockey op de mat legt. Welverdiend maar zwaar onverwacht scoort niemand anders dan Wessel de 0-1, wat gezien de verhoudingen ook 3-0 had mogen zijn, maar zoals het altijd: als je zelf niet scoort dan gaan we met 1-1 de rust in. Waar het Tweede de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij was, draait het spelbeeld de tweede helft 180 graden. Eerlijk is eerlijk: HIC speelt dodelijk effectief en ondanks dat niet alle kansen benut gaan loopt het uit tot 4-1. Dat wij vlak voor tijd nog de 4-2 maken is slechts voor de statistieken.

Ondanks dat misschien wel het knapste publiek van dit seizoen langs de lijn stond hebben we onszelf zondag tekort gedaan. Dat Killian de pet krijgt zonder gespeeld te hebben zegt dat misschien nog wel het beste. Ons rest weinig anders dan volgende week weer de schouders er onder te zetten tegen de huidige nummer 2 van de poule, hoewel het uw scribent verzekerd is dat de ranglijst op dit moment niet meer is dan scorebordjournalistiek.

Incidenteel; mocht u het ook pretentieus vinden dat deze scribent over zichzelf praat in de derde persoon en dat hij zichtzelf ook nog consistent ‘scribent’ noemt; voelt u zich vrij om klachten in drievoud te uiten richting onze coach (maar doe dat met gepaste afstand, hij knijpt) of onze aanstaande manager (zij knijpt alleen heel zachtjes, maar wel op de goede manier…).

Tot volgende week

SV Kampong Hockey H4