Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg

H02 - SV Kampong Hockey H4: 6 - 0

Gespeeld op: 9-9-2018

Lezer oh lezer,

Het is waarschijnlijk al weer even geleden dat u een wedstrijd verslag van Heren 2 heeft gezien. Het misschien nog langer geleden dat ik er één geschreven heb, dus de heimwee is wederzijds. Het goede nieuws: aan de droevigheid kan een einde komen! Wekelijks gaat uw Tweede een poging doen om de verslaglegging van de zondagse beslommeringen met u te delen, voor zover de chronische blessure die “werk” heet ons geen partte speelt.

Misschien is het aardig om u eerst mee te nemen in hoe het team er dit jaar uit ziet (behalve het overduidelijke ‘nog aantrekkelijker dan voorheen’). Waar vorig seizoen in de winterstop nog in allerijl versterking moest worden gezocht is de selectie dit jaar al vrij vroeg rond. Twee heren hebben Het Ignatius College achter zich gelaten om de rangen van Myra 2 te versterken: Felix en Ruud; te herkennen aan fluweel voetenwerk en een zweetband, respectievelijk. Mocht u nader kennis willen maken: schroom niet, de mannen bijten alleen als u daar om vraagt. Waar een voorbereiding op het strand normaliter misschien niet als optimaal klinkt, gaat het u misschien ook opvallen dat het Tweede vrij fit aan de start is verschenen (behalve dan Kilian, die daadwerkelijk op het strand lag). Zijn er verder nog zaken te melden over de voorbereiding? Nouja, misschien dat er mooie beloftes zijn gedaan, met als tegenprestatie een fles die groter is dan mijn vorige appartement. Motivatie en dappere woorden genoeg, us hoog tijd om de voorbereiding achter ons te laten. 

Na al deze bijzaken hoor ik u denken: hoe was de wedstrijd zelf? In één woord: overtuigend. Onder toeziend oog van een stralende zondagochtend kwamen onze nieuwe beste vrienden uit Utrecht (wat een wereldstad is dat toch) op bezoek in de vorm van Kampong heren 4. Een eerste wedstrijd doet altijd een beetje denken aan koeien die voor het eerst de wei in mogen; dat is ongeveer het beeld dat u moet hebben. Heel veel beter kan ik de beschrijving van Heren 2 niet maken; als lichtvoetige Adonissen wordt aan de wedstrijd gestart. Na 10 minuten hebben beide ploegen 4 kansen gehad en staat het 3-0 voor Myra (incidenteel; met dit tempo is het lastig die score bijhouden en vraagt deze scribent zich af wanneer het scorebord wordt geïnstalleerd; hardnekkige stemmen fluisteren dat er in de winterstop één komt…). Vlak voor rust komt zelfs de 4-0 tevoorschijn en is de wedstrijd feitelijk gespeeld. De blauwhemden laten nog een enkele stuiptrekking zien, maar de Myraanse verdediging staat strakker dan het korset van een walnoot.

Aan een klinkende 6-0 overwinning valt weinig af te dingen. Ik zou graag de doelpuntenmakers in het zonnetje zetten, maar helaas heeft een onpartijdige jury (want hockey is en blijft een jurysport) besloten dat je het uiteindelijk als team moet doen. Aanvoerder Jesselito wordt in het spreekwoordelijke zonnetje gezet, niet alleen voor een uitstekende wedstrijd, maar minstens net zo veel voor de strak gekamde haartjes gaat hij er voor het eerst dit seizoen met de pet vandoor.  Met een laatste dankwoord aan de tribuneklanten die volgende week weer van de partij zijn gaan wij ons voorbereiden

Tot volgende week.

#18

Andere verslagen

Tegenstander Datum
HIC H2
AH & BC H7
Hockeyclub VVV H2 (O)
Almeerse HC H2
Pinoké H5
Pinoké H4
Hockeyclub VVV H2 (O)

Twitter