Myra Dames 1 - Phoenix Dames 1 14/4

Nieuws afbeelding
Alles is mogelijk en niets is zeker…

Daarmee begonnen wij de wedstrijd thuis tegen Phoenix.
Dat deze quote waarheid bleek te zijn, werd zelfs al duidelijk voor de wedstrijd.
Eén van de scheidsrechters raakte tijdens het inlopen geblesseerd, dus de wedstrijd werd later dan gestart dan gepland, omdat er een andere scheids moest komen. Hierbij dus ook, alles is mogelijk en niets is zeker. We gingen de wedstrijd in als de underdog, en het voordeel van de underdog zijn is dat je meestal wordt onderschat. Wellicht deed Phoenix dat deze keer niet, omdat ze in de 1e seizoenshelft hun eerste puntenverlies hadden geleden tegen ons.

Deze wedstrijd misten we ons centraal duo (Li-Mai en Mara). Dus onze spits/middenvelder Charlie werd naar centraal achter gehaald en 2 meiden uit meisjes A (Noa Prins en Luna de Winter) kwamen ons versterken. Ondanks de ietwat lange, onverwacht voorbereiding kwamen we, net als vorige week, scherp uit de startblokken. Na welgeteld 4 minuten werd de bal in het goal van Phoenix gewerkt door Floor. De meningen zijn ietwat verdeeld of de schoonheid van het goal, maar een doelpunt blijft een doelpunt. We speelden een goede eerste helft, maar helaas wist Phoenix ook een doelpunt te maken. Met 1-1 en een goed gevoel gingen we de kleedkamer in. Alles is nog steeds mogelijk maar ook nog niets is zeker. In de 2e helft werd de wedstrijd iets feller en kaarten vielen aan beide kanten. Het was Phoenix die de voorsprong pakte met nog 12 minuten te spelen. 12 minuten is lang, dus alles was nog mogelijk. Dat werd ook duidelijk toen vanuit de strafcorner een tip-in wederom door Floor in de netten werd gewerkt. De 2-2 stond op het scorebord en dat was uiteindelijk ook de eindstand.

Trots op hoe we als team hebben gewerkt en wederom punten gepakt tegen een van de titelkandidaten.

Vrijdag hebben wij weer een Silvercuppotje, dit keer mogen we aantreden uit tegen AMVJ, een poulegenoot tegen wie wij nog iets recht te zetten hebben! Tot vrijdag allemaal.