Heren 1 Maa
12

Shinty Heren 1 - Myra Heren 1

Nieuws afbeelding
Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, de start van de 2e seizoenshelft. Een goede voorbereiding tijdens de winterstop met een trainingstrip naar Lissabon en een flink aantal oefenpotten, zijn we klaargestoomd om weer voor de punten te gaan strijden. Dit zou dan moeten gebeuren uit in Driebergen tegen Shinty H1. Een lastige pot in het vooruitzicht en jammer genoeg hielpen de weersomstandigheden niet echt mee om er een mooi potje van te maken. Ondanks de goede voorbereiding en strijdlust ging de wedstrijd met 3-1 verloren.

De wedstrijd kwam maar langzaam opgang en beide teams hadden moeite om goed in de wedstrijd te komen. Echte kansen werden in de eerste paar minuten nog niet gecreƫerd. Pas halverwege de eerste helft kregen wij de eerste strafcorner van de wedstrijd nadat de scheidsrechter te vroeg floot en hierdoor een goal van onze kant niet mocht tellen. Jammer genoeg werd de corner gestopt en restte nog een 0-0 stand. Langzamerhand begonnen wij steeds meer de overhand te krijgen. Een goede actie van Julius over links met als vervolg een strakke voorzet vanaf links richting goal, werd door de keeper slecht weggewerkt en kwam vrij voor Stefan zijn stick te liggen die de bal makkelijk kon binnen tikken, 0-1! Ondanks de goede fase kregen we al gauw de gelijkmaker om de oren. Concentratie zakte weg waardoor meer persoonlijke fouten gemaakt werden en we niet meer lekker in het ritme zaten. Ruststand: 1-1

Na rust ging het niveau weer omhoog wat aan beide kanten leidde tot grote kansen om de score uit te breiden. De wedstrijd naderde zijn einde en het zag er naar uit dat er voor de zoveelste keer gelijk gespeeld zou worden. Echter met nog ongeveer 10 minuten te spelen was het toch Shinty die toch nog de score uitbreidde. Een snelle counter na slordig balverlies van onze kant leidde tot een schoot op doel die in eerste instantie nog werd gekeerd door onze keep Daniel, maar bij de 2e inzet was hij jammer genoeg kansloos. Niet vele later maakte Shinty ook nog de 3-1 en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

De knop moet weer om en komende week zal er weer hard getraind worden voor de wedstrijd van aankomende zondag. Om 14.45, de derby van Amstelveen thuis tegen Amstelveen H1. Wij hopen zondag weer zo veel mogelijk man langs de lijn te zien om ons aan 3 punten te helpen!