Dames 1 Nov
13

Dames 1 - Qui Vive Dames 1 11/11

Nieuws afbeelding
Nieuwe week, nieuwe kansen. Aan het einde van de week stond Qui Vive op het programma en daar wilden wij natuurlijk van winnen. Dus volle bak getraind dinsdag en donderdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Rood-Wit. Wel gelijk gespeeld (2-2), maar wij vonden het een overwinning. Ready voor zondag tegen de koploper waren we zeker!

Op een koude, winderige zondag stonden we dan op het veld en klaar voor Qui Vive. Het fluitsignaal ging af en vanaf de eerste minuut waren wij scherp. Dit werd ook meteen beloond door een strafcorner die wij haalden en door middel van een variant scoorde Ots! Huppaa 1-0 voor Myra, maar we konden de voorsprong niet lang behouden. Al vrij snel scoorde Qui Vive ook en stonden we weer gelijk, maar het was nog niet gedaan. We bleven vechten voor elkaar en speelde goed ons eigen spel. Zowel wij als Qui Vive hadden nog goede kansen om voor te komen staan, maar daar kwam het niet van en zo zijn we met 1-1 de rust in gegaan.

De 2e helft begonnen we wederom weer scherp en na een paar acties langs de achterlijn kregen we het dan ook voor mekaar om een strafcorner te versieren. En ja hoor Stam raakte de bal goed en kwam zo tegen de plank aan, 2-1 voor Myra! Het bleef nog wel  spannend. Qui Vive die nog enkele strafcorners wist te versieren, maar onze cornerverdediging stond op scherp en dus benutten Qui Vive niet hun strafcorners. Ook kregen ze nog een goede kans om weer gelijk te staan, maar gelukkig stond Lotte op goal en bleven wij voor staan. Na enig overleg tussen de scheidsrechters kregen we helaas geen strafcorner mee, maar minuten later behaalde Loes wel een strafbal. Deze werd door Stam genomen en die wist ze in het goal te krijgen! Enkele minuten te gaan en  Qui Vive kreeg nog een strafcorner, maar die ging er niet in en toen luidde ook het eindsignaal. Wij waren tevreden over hoe wij hier hebben staan hockeyen met z’n allen en dat is ook met een 3-1 overwinning beloond!

Volgende week moeten we tegen AMVJ en we hopen jullie daar te zien langs de lijn om ons aan te moedigen naar de overwinning!