16

Myra Heren 1 - Fletiomare Heren 1 12/9

Nieuws afbeelding
Beste volgers,

Afgelopen zondag speelden we onze eerste échte wedstrijd weer sinds oktober 2020. Vorig seizoen hadden we wat extra tijd nodig om op gang te komen, tot het moment dat de competitie werd stilgezet. Niets meer aan te doen en daardoor met nóg meer strijd en wilskracht om dit jaar te laten zien dat we ‘gewoon’ een hele goede ploeg zijn.

Met een aantal nieuwe en oude gezichten, zowel in de staff als het team, konden we deze partij beginnen. Eerste horde was Fletiomare thuis. De eerste paar minuten waren wat timide. Beide teams nog afwachtend wat deze hockeyloze periode met ons heeft gedaan. De eerste speldenprikjes werden uitgedeeld en het tempo werd verhoogd. De Utrechters kregen twee strafcorners die werden gestopt door Po. Uit de tweede strafcorner kwam een razendsnelle counter, waarbij onze nieuwe speler Tijn zijn debuutgoal maakte. De tussenstand bij rust was 1-0.

Binnen 2 minuten na rust, maakt Fletio een bizarre slapstick goal, maar dat liet ons niet schrikken. Er kwam meer ‘schwung’ in het team en werd er steeds beter rondgespeeld. Dat resulteerde in twee strafcorners die beide door onze eigen Jari binnen werden gesleept. 3-1. Vijf minuten gespeeld in het 4e kwart en we scoren na een prachtige uitgespeelde counter. Stefan scoort al glijdend met z’n backhand de keeper voorbij. De laatste goal was misschien de mooiste van de dag. Tijn krijgt de bal in aangespeeld; loopt de cirkel in; keeper komt uit; lobje; 5-1.

De eerste wedstrijd is gespeeld. Drie punten binnen, maar ook nog genoeg punten ter verbetering. Die progressie gaan we volgende week laten zien op AMVJ.

Zie jullie daarom 14:45 uur!