Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Dames 1 Maa
12

Myra Dames 1 - Alkmaar Dames 1

Nieuws afbeelding
Op 10 februari begon de voorbereiding voor de tweede seizoenshelft. Dit jaar geen sneeuw en bevroren velden voor de verandering. Zodoende konden we een optimale voorbereiding draaien. Als klap op de vuurpijl zijn we kort geleden op teamweekend naar Londen geweest! Dit keer geen hockey maar vooral teambuilding, hetgeen zeker niet onderschat mag worden. Het teamgevoel werd nog eens versterkt doordat de appartementen op minder mensen berekend waren dan op de website stond aangegeven. Met z’n vijven op twee slaapbanken maakt wel dat je als team (letterlijk) nader tot elkaar komt. Voor het slaapcomfort was dit misschien niet optimaal, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben een fantastisch weekend gehad! Bovendien was het fantastisch weer!! De Engelsen gingen hierdoor echter wel ietwat vreemd gedrag vertonen en liepen rond in korte broeken, T-shirts en op slippers. Tja, de Britten houden er vandaag de dag ook op andere gebieden vreemde ideeën op na dus dit zou ons misschien niet moeten verbazen, maar dat onderwerp gaat te ver voor dit wedstrijdverslag. 

Afgelopen week zijn we meerdere malen natgeregend (zeg maar gerust, volstrekt doorweekt) tijdens de trainingen/oefenwedstrijden. Verre van chill natuurlijk, maar het bleek wel een goede voorbereiding op de wedstrijd van vandaag die wederom in de (stromende) regen plaatsvond. We begonnen de wedstrijd niet onaardig. Er werden stevige duels gespeeld, hadden veel balbezit en ook hier en daar wat kansen op een voorsprong. Helaas sloeg Alkmaar in een onbewaakt moment een bal dwars door het midden. Deze belandde bij een speelster van Alkmaar. Zij liep via de rechterwang de cirkel binnen en gaf de bal voor. 0-1. Dit was niet wat we hadden afgesproken. We lieten onze koppies echter niet hangen en gingen we vol voor de gelijkmaker. Die kwam gelukkig niet al te lang daarna. Floor liep vanaf de linker kant de cirkel van Alkmaar binnen met de bal. Vervolgens ging zij breien, breien en nog eens breien met af en toe een hak van Alkmaar ter onderbreking van haar breiwerk. Dichtbij het doel kon ze de bal voorgeven. Marloes stond mooi op scherp en tikte de bal het doel in. 1-1!

De tweede helft begonnen we sterk en dit hielden we vrij lang in deze helft vol. Geen moeilijke ballen, gewoon naar elkaar overtikken. Er werden mooie acties gemaakt, vooral vanaf de zijkanten, maar de bal wilde gewoon niet in het doel. Alkmaar kreeg echter steeds meer haar grip op de wedstrijd terug en dit resulteerde uiteindelijk in een strafcorner. Door miscommunicatie in onze verdediging werd de bal niet helemaal goed weggewerkt en belandde voor de voeten van een speelster van Alkmaar. Vervolgens was het voor haar een koud kunstje de bal in het doel te pushen. 1-2. We bleven goed hockeyen, maar hele grote kansen kwamen er niet echt meer. Tot de laatste minuut. Toen kregen we twee strafcorners achter elkaar. Het zat ons helaas niet mee en we konden er geen gelijkspel meer van maken. 

Hopelijk kunnen we meer halen uit de wedstrijd tegen Athena (uit) volgende week zondag. Aanstaande vrijdag hebben we echter onze eerste Silver Cup wedstrijd (’t Spandersbosch, uit), dus daar gaan we ons uiteraard eerst op focussen! Wellicht tot langs de lijn…?

Groetjes, Dames 1

Gerelateerde nieuwsberichten


Twitter