24

Myra Dames 1 - Alkmaar Dames 1 22/4

Nieuws afbeelding
Na eindelijk weer eens gevoeld te hebben hoe het is om te winnen, mochten we het deze zondag tegen Alkmaar opnemen. Een team waar wij het altijd moeilijk tegen hebben, dus er moest gevochten worden voor de 3 punten en dit hebben we gedaan.

We begonnen de wedstrijd erg goed. Ik denk het beste begin van dit seizoen. Onze eerste aanval, binnen 2 minuten, resulteerde al in een doelpunt. Juul bood zich goed aan rond de 23 meter lijn, ontving de bal, speelde de tegenstander uit waarna de bal bij Floor in de cirkel terecht kwam. Zij haalde de bal vlak voor de keeper naar rechts en pushte de bal op goal, 1-0 voor ons! Vlak daarna kreeg een meisje van Alkmaar de bal op kopcirkel, waarna ze op goal schoot, of nou ja, probeerde te schieten, want ze schoot hoog naast. Helaas belandde deze bal op Fien haar bovenbeen, waardoor de bal van richting veranderde en alsnog in ons goal terecht kwam. Beide scheidsrechters hadden dit niet gezien en dus stond er 1-1 op het scorebord. De rest van de eerste helft hadden we veel balbezit, waardoor er geloof zat in het scoren van de 2-1. Dit lukte helaas niet, waardoor we met een gelijke stand de rust in gingen. In de rust concludeerde we dat we goed stonden te hockeyen en dat we dit moesten volhouden om nog een paar doelpunten te kunnen maken in de tweede helft, zodat we de drie punten konden binnenslepen.

De tweede helft zag er prima uit. We creĆ«erden, net als in de eerste helft, kansen, maar het lukte ons niet om te scoren. We deden onszelf te kort, zoals we al een aantal weken doen. Doordat we onze kansen niet afmaakten, bleef Alkmaar hoop houden en dit resulteerde in een doelpunt. De stand was nu 1-2. We hadden nog tijd om dit te goed te maken, maar dat mocht niet baten. We hebben de 3 punten weggegeven en dat is zonde. De glitter is deze week naar Floor gegaan. Met haar technische kwaliteiten stuurt ze menig verdediger het bos in. Zo ook de keeper dit keer. Het doelpunt staat namelijk op haar naam. Goed gedaan Otsie!

Komende week gaan we hard trainen om zondag tegen Overbos onszelf te belonen met 3 punten, want die kunnen we wel gebruiken. We hopen jullie langs de lijn te zien.