Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Algemeen Apr
16

HV Myra realiseert deze zomer drie watervelden

Nieuws afbeelding
Op zondag 15 april jl. zijn de handtekeningen gezet voor de realisatie van drie nieuwe watervelden op het complex van Hockeyvereniging Myra. Een langgekoesterde wens van de vereniging wordt hiermee deze zomer werkelijkheid.
 
Ceelen Sports Constructies B.V. (CSC) zal de aanleg van de velden uitvoeren. Het bedrijf heeft vorig jaar ook het nieuwe waterveld in het Wagener Stadion aangelegd dat is gebruikt voor het EK hockey. Henk Schmidt, voorzitter van Stichting Hockeypark Myra en Nils Mulder, voorzitter van Hockeyvereniging Myra, hebben samen met André Ceelen, directeur van CSC, hun handtekeningen gezet, onder toeziend oog van Wethouder Peter Bot van Gemeente Amstelveen.

Deze enorme investering, waar alle partijen vanzelfsprekend bijzonder trots op zijn, is mede mogelijk gemaakt door de overdracht van veld 3 van Sportbedrijf Amstelveen aan HV Myra. Daarmee wordt gezamenlijk bijgedragen aan het Sportbeleid 2013/2020 waar onder andere de volgende doelstelling werd geformuleerd: "Meer eigen verantwoordelijkheid leggen bij de sportwereld (Sportbedrijf en sportverenigingen) bij het beheer, het onderhoud en de instandhouding van sportfaciliteiten en minder inmenging door de gemeente.”

De vereniging zet met de komst van de drie kwalitatief zeer hoogwaardige watervelden op een breed sportief vlak een grote stap, aldus  Nils Mulder. "We bieden nu de mogelijkheid om op een waterveld te spelen, niet alleen voor onze topteams, maar voor al onze leden: top- en breedteteams, G-Hockeyers, Trimmers, Funkey’s, Benjamins, etc. We mogen er enorm trots op zijn dat wij dit samen met én voor onze leden kunnen realiseren. Een fantastische accommodatie en schitterend perspectief voor Myra." 

De aanleg van de velden start maandag 18 juni 2018 en duurt ca. negen weken. HV Myra zal nog enkele aanvullende sponsoracties organiseren, zodat alle details tot in de puntjes kunnen worden gefinancierd. Denk daarbij aan nieuwe doelen, dug-outs en een scorebord.

Mede door de aanleg van de drie nieuwe watervelden zal het opleidingsplan van de Myra Hockey Academy (MHA) ook een nieuwe impuls krijgen. Het afgelopen jaar hebben Erik Koridon en Hans Vlek, gezamenlijk hoofd van de MHA, hard gewerkt om de jeugdopleiding - en daarmee de ontwikkeling van jong hockeytalent - naar een nog hoger niveau te tillen. Het opleidingsplan wordt binnenkort door de MHA gepresenteerd. 

Twitter