Dames 1 Apr
8

Myra Dames 1 - Amstelveen Dames 1 5/4

Nieuws afbeelding
Afgelopen donderdag speelden we de wedstrijd die eigenlijk op zondag 18 maart gespeeld had moeten worden. Destijds was het veld helaas bevroren waardoor de wedstrijd was afgelast. Deze inhaalwedstrijd is niet zo maar een inhaalwedstrijd. Het is de derby tegen Amstelveen Dames 1! Ook RTV Amstelveen had hier lucht van gekregen en was aanwezig om de wedstrijd te filmen.

Het is natuurlijk een raar moment om een officiƫle wedstrijd te spelen, zo in de avond. Iedereen had er echter wel heel veel zin in. Zeker toen onze families ons massaal een hart onder de riem staken, middels zelf opgenomen video's en iedereen op zijn eigen manier (ghegheghe), waren wij super gemotiveerd die avond een goede pot neer te zetten.

De eerste helft begonnen we sterk. We hadden veel balbezit en zetten Amstelveen goed onder druk. Helaas resulteerde dit niet in echte kansen om te scoren. Het spel speelde zich namelijk vooral af tussen de beide 23-meter lijnen. Amstelveen kreeg daarentegen toch een paar mooie kansen, maar wist deze dankzij onze super keep Lotte niet te benutten.

De tweede helft moesten we dat zien vol te houden. Ook om een herhaling van de wedstrijd van de eerste seizoenshelft te voorkomen. Helaas is ons dat uiteindelijk niet gelukt. Binnen 10 minuten na de start van de tweede helft stonden we 0-3 achter. Het derde doelpunt was overigens wel erg mooi, snoeihard rechtsboven in de kruising. De speelster van Amstelveen schrok er zelf van. Voor zo'n doelpunt kun je alleen maar applaudisseren. Die eerste twee doelpunten waren echter niet nodig geweest. Die kwamen voort uit doorgeschoten ballen. Toen niet veel later ook nog de 0-4 werd gemaakt, zakte de moed ons in onze hockeyschoenen. 0-4 is echt een vertekende uitslag, zeker als je naar de eerste helft kijkt. Helaas is het ons niet gelukt dit stabiele spel vast te houden in de tweede helft. En daar maakte Amstelveen heel effectief gebruik van. Het is absoluut geen schande om van de nummer 1 in onze poule te verliezen. Zij staan immers een heel goed seizoen te draaien. De manier waarop is echter zonde. We hebben gelukkig wel laten zien dat we ook tegen een ploeg als Amstelveen sterk kunnen spelen. Nu is het de kunst om dit de komende wedstrijden (langer) vast te houden. En daar gaan we uiteraard voor!

Aanstaande zondag kunt u komen kijken om te zien of ons dat lukt. Dan spelen we namelijk thuis tegen Alphen Dames 1. En u doet ook meteen een heerlijk kleurtje op, want het wordt prachtig weer! Het belooft een spannende wedstrijd te worden, dus komt dat zien!