Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Dames 1 Maa
11

Alliance Dames 1 - Myra Dames 1 11/03

Nieuws afbeelding
Na een teleurstellend resultaat van vorige week, zijn we deze week vol goede moed begonnen om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen de nieuwe nummer 3: Alliance. Dinsdagavond hebben we een oefenwedstrijd tegen Strawberries gespeeld (en gewonnen!). Donderdag een training inclusief videobeelden en krachtoefeningen om die benen en core sterker te maken. Daarnaast hebben wij vrijdagavond getraind op het waterveld van Abcoude, om zo alvast te wennen aan die stuiterballen. 


Aangezien Mara nog geblesseerd is aan haar enkel, kwam Steef ons weer eens ondersteunen en zelfs Saskia stond (als reserve) op de lijst. Na een bespreking van Sander over de tactiek die we hadden getraind en gingen spelen waren wij klaar om te knallen!


De eerste helft waren we goed uit de startblokken gekomen; de afspraken werden nagekomen, de rust werd bewaard en hoewel Alliance een aantal keer de cirkel bij ons binnen kon komen waren er geen hele grote kansen van hun kant. Wij wisten ook heel wat mooie aanvallen op te zetten. Uiteindelijk was het Lotte H. die de cirkel binnen wist te rennen om een voorzet op Ro te geven die zo de 1-0 kon binnen pushen. Met die stand gingen wij ook de rust in.


In de rust werden een paar kleine aanpassingen voor in de press besproken en zo konden we met een voorsprong aan de 2e helft beginnen. We merkten dat er meer druk kwam van Alliance en eruit komen werd lastiger. De scheidsrechters voelden ook meer druk en vonden het nodig om 4 (soms wat onterechte) kaarten uit te delen, waarvan (natuurlijk!!) 3 in het nadeel van Myra. Dit heeft ervoor gezorgd dat we bijna 15 minuten lang in de 2e helft met 10 speelsters hebben moeten doorstaan. Helaas glipt er dan net 1 bal doorheen en wist een handige spits van Alliance deze kans te benutten. 


Na 70 minuten lang staat het dan 1-1 en moeten er dit seizoen de welbekende shoot-outs worden genomen. Hoe de shoot-outs precies zijn verlopen kan je vast wel bij Sander navragen, maar de hoogtepunten: Stam scoort 2 strafballen + haar eigen shoot-out EN Lotte O. weet ontzettend mooi de bal van een meisje weg te flatsen. Het absolute dieptepunt: de scheids die niet over een bal heen kan springen die zo mooi werd weggeflatst door Lotte O., waardoor Alliance alsnog een 2e kans kreeg om te scoren en zo alsnog de shoot-outs heeft kunnen winnen. 


Ontzettend balen dat je dan maar met 1 punt het veld af moet lopen. Er zat absoluut meer in en we hadden het gevoel dat we deze wedstrijd weer goed stonden te hockeyen met z’n allen als team. Volgende week mogen we weer eens een derby spelen tegen Amstelveen, lekker op ons eigen veldje. Laten we het zo bekijken; vorige week verloren, deze week gelijk, volgende week….?? We zien jullie in ieder geval graag weer langs de lijn!


Liefs, Dames 1

Twitter