Myra Dames 1 - Athena Dames 1 8/10

Nieuws afbeelding
Na een regenachtige zaterdag, startte deze zondag met een heerlijk herfstzonnetje. Wat nog meer een leuke verrassing was; onze mooie sponsortruien waren klaar en lagen (keurig op volgorde van rugnummer) op ons te wachten in het hok. Een leuke extraatje waren de logo's van onze kernwaarden gedrukt op één van de mouwen: openheid, 100%, dienstbaar en ontwikkeling.

Hoewel we vorige zondag verloren tegen onze buren, werd al snel duidelijk gemaakt dat ook dit bij ons leerproces (oftewel ontwikkeling) hoort. Vandaag moesten we er gewoon weer staan, met elkaar en met lef die ballen in de ruimte spelen. Samen met de mini's van de week (zij liepen al ver voorop) gingen we het veld op. We waren er klaar voor om te strijden voor deze 3 punten!

De gehele 1e helft wisten we overwicht te hebben, maar we kwamen niet tot scoren. En ja... als jij niet scoort, zul je altijd zien dat de tegenstander dat wel doet. Slechts enkele keren kwamen zij onze cirkel binnen, waarvan ze een 2-0 voorstand op het scorebord wisten te krijgen.

Het geloof om te winnen was er absoluut nog, want wij waren nou eenmaal de betere partij. Een paar tactische aanwijzingen en we begonnen de 2e helft nog feller. Eindelijk viel het doelpunt voor ons via een strafcorner van Stam. Niet veel later kregen we nog een aantal strafcorners waarbij Stella op aangeven van Ronesca de gelijkmaker op haar naam mocht zetten. Athena wist daarna wel nog een corner te stoppen vlak voor de doellijn. Het bleef super spannend, maar met nog een corner wist Mara de rebound erin te leggen! 3-2 voor ons en niet heel lang meer te gaan. Athena haalde nog hun keeper eruit, maar de laatste minuten hebben we rustig uitgespeeld.

Met mega veel vechtlust, 100% geven en goede samenwerking hebben we een 2-0 achterstand om weten te buigen naar een 3-2 winst! Mede dankzij onze glitter van de week Stammie, die het eerste doelpunt scoorde.

Volgende week staat Alphen uit op het programma. Zij staan op de 2e plaats met maar 1 punt verschil boven ons. De moeite waard om ons aan te moedigen naar een overwinning. Tot langs de lijn!