Heren 1 Okt
3

Myra Heren 1 – Rood-Wit Heren 1 1/10

Nieuws afbeelding
Afgelopen zondag stond er weer een pittig potje op het programma. Op Myra werd er namelijk gespeeld tegen Rood-Wit. Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Matthieu, de vader van Pim, die afgelopen week is overleden. Om deze reden speelden de mannen tijdens de wedstrijd met rouwbanden om de arm. Na de minuut stilte focusten de mannen zich weer volledig op de wedstrijd en waren klaar om weer een spannende wedstrijd neer te zetten.

Net zoals vorige week tegen Bennebroek begonnen onze mannen sterk aan de wedstrijd. Binnen de eerste 10 minuten werden genoeg kansen gecreëerd om de score te openen. Even later krijgen wij de eerste strafcorner van de wedstrijd. Ons sleepkanon Jorrit pushte de bal meteen hard binnen en zette zo de 1-0 op het scorebord. Na de openingstreffer zakte het niveau een beetje in. Door een paar slordige foutjes kon Rood-Wit even later de gelijkmaker maken. Een verdwaalde bal richting de cirkel kwam vrij voor de goal te liggen waarna het makkelijk binnen tikken was. Het einde van de 1e helft naderde en Jorrit mocht aanleggen bij onze 2e corner en ook deze keer was het raak. Ruststand 2-1.

Na rust werden er genoeg pogingen gedaan om de wedstijd in het slot te gooien. We creëerden veel kansen maar de 3-1 bleef uit. Tot het moment dat wij de 3e strafcorner van de wedstrijd kregen en Jorrit zijn 3e doelpunt van de wedstrijd mocht maken, hattrickkk! Hiermee was de wedstrijd zo goed als beslist. Ondanks dat onze vriendelijke gele kanaries weer eens flink met kaarten stonden te strooien, bleven we kalm en zelfs met een man minder waren we verdedigend ijzersterk. Rood-Wit probeerde van alles, maar geen bal kwam door onze verdediging. Een snelle uitbraak van onze kant leidde tot een goede actie van Lars over de achterlijn richting de goal, waar onze pijlsnelle asian Jur bij de 2e paal stond om de bal vervolgens binnen te pushen: 4-1, wedstrijd gespeeld. Vlak voor tijd mocht Rood-Wit nog een doelpuntje meepikken wat resulteerde in een 4-2 eindstand.

Na 4 wedstrijden gespeeld zijn wij koploper in onze poule met 12 punten. Komende zondag spelen wij in Badhoevedorp de kraker tegen Xenios. Bedankt voor alle support en hopelijk zien wij zondag iedereen weer langs de lijn, we zullen uw support weer hard nodig hebben!