Word vrijwilliger

Het fundament van Myra zit in de vele families die de club rijk is, maar ook in de vele individuen die zich belangeloos dag in, dag uit inzetten voor de club. Dit uit zich in een groot aantal vrijwilligers dat de club draaiende houdt: van voorzitter tot trainer van de Benjamins, van selectie- tot G-hockeyteam, van de organisatie van een evenement tot het onderhouden van de velden, het moet allemaal in goede banen worden geleid.

We zijn daarvoor altijd op zoek naar leden of ouders van leden die hun steentje willen bijdragen aan de vereniging. Heb je interesse? Schrijf je dan direct in via het aanmeldingsformulier op de website, maar je kunt ook eerst even contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator via [email protected]

Communicatie Commissie - Voorzitter
Als voorzitter van de Communicatiecommissie houd je je vooral met veel verschillende dingen bezig en daarnaast zijn je taken vaak ad hoc. Dat gaat van het schrijven van een nieuwsbericht voor op de website, tot het versturen van de uitnodiging van de jaarlijkse vrijwilligersborrel aan alle leden. Daarnaast schrijf je persberichten, verzorg je de periodieke nieuwsbrief en ben je nauw betrokken bij de communicatie rondom evenementen, sponsoren en bestuurlijke besluiten.
Doordat de onderwerpen sterk uiteenlopen en vaak duit alle verschillende gelederen van de vereniging komen, heb je ook veel contact met de andere commissies die Myra rijk is. Je leert veel mensen kennen en kunt dan ook makkelijk en snel schakelen. Geen overbodige luxe op de communicatieafdeling.
Als onderdeel van het algemeen bestuur woon je als voorzitter van de commissie ook de bestuursvergaderingen bij. Daar krijg je vaak een goed beeld van wat er speelt binnen de vereniging en welke evenementen of projecten je kunt verwachten. Daar maak je dan vervolgens een communicatieopzet en -planning voor in samenspraak met de betrokken commissie(s).
De huidige commissie kan, om de voorzitter hierin bij te staan, nog wel een paar redactieleden gebruiken om al dit schrijven en plaatsen een beetje te verdelen. Zo kun je als een echt team gezamenlijk alle leden, vrijwilligers, commissies, maar ook onze bezoekende gasten, sponsoren en de pers goed geïnformeerd houden van het reilen en zeilen op de vereniging.

Wat moet je ervoor kunnen?
Als functie is het belangrijk dat je goed kunt communiceren, dat je toegankelijk bent en breed geïnteresseerd bent.
Organisatorische vaardigheden, leiderschap en snel kunnen schakelen zijn ook handig.
Hoeveel tijd kost het?
Gemiddeld 10 uur per week.
Wil je meer informatie?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Michelle Schiphorst, huidige voorzitter van de Communicatiecommissie, [email protected].