Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Heren 1 Maa
7

Myra Heren 1 – Breda Heren 1 6/3

Nieuws afbeelding
Beste lezer,


Na een lange voorbereiding met een fantastische trip naar het zonnige Alicante en tientallen oefenwedstrijden mochten we zondag eindelijk weer spelen om de punten. De uitwedstrijd tegen Breda ging kansloos met 6-1 verloren. In het hockey is de speelstijl van de ploegen uit het zuiden altijd goed herkenbaar: Weinig loopacties maken, weinig weggeven en zelf een keertje scoren om met 1-0 te winnen. Dat leek afgelopen zondag ook weer het doel van Breda. We kwamen redelijk snel op een 0-1 achterstand uit een strafcorner. Keeper Glenn zat nog aan de bal, maar kon hem net niet genoeg van richting veranderen. Direct na de 0-1 tipte een Breda spits de bal op de lat. 


De rest van de wedstrijd ging gelijk op; beide ploegen hadden ongeveer evenveel balbezit en kregen allebei ongeveer evenveel kansen. Vijf minuten voor tijd haalde Stefan Bijlsma uit met zijn backhand, maar kreeg hij precies op het moment dat hij de bal wilde raken een flinke duw in de rug. De scheidsrechter beoordeelde dit als een onopzettelijke overtreding en er volgde een strafcorner. Een stopfout in de corner zorgde ervoor dat er niet gesleept kon worden, maar dat maakte gelukkig niet uit. Lars Otting schoot van kop cirkel, maar de keeper wist de bal te keren. Thommie Bijlsma was er als de kippen bij en wist de rebound achter de keeper van Breda te werken: 1-1. De gelijkmaker was gezien het spelbeeld dik verdiend. 2 minuten voor tijd kregen Duco en Jorrit samen nog een goede kans om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen, maar helaas zat er een verdediger tussen de beslissende pass. 


We hadden deze wedstrijd kunnen winnen, waren er dichtbij, maar het lukte deze week helaas net niet. Het goede nieuws is dat het eerste puntje van de tweede seizoenshelft binnen is, en we zijn van plan dat er nog velen gaan volgen. Na de wedstrijd werd er nog een prijs uitgereikt door de Vriendenloterij aan hockeyclub Myra voor het harde werk tijdens de bel-actie van Dames en Heren 1.


Volgende week staat Huizen uit op het programma. De heenwedstrijd werd nipt verloren, dus ook hier is het tijd voor een revanche. We zien u graag volgende week weer langs de lijn!


#3

Hoodsponsors

Instagram