Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Heren 1 Nov
19

Ring Pass Heren 1 – Myra Heren 1 15/11

Nieuws afbeelding

Trouwe Myranezen,

Een erg onrustig weekend hebben we achter de rug. Allereerst vrijdagavond de verschrikkelijke aanslagen in Parijs. Vervolgens komt Sint Nicolaas met z'n vriendelijke zwarte (en blauwe, groene, paarse, roze, rode en alle kleuren van ons spectrum) Pieten vanuit Spanje ons land binnen. Wisten jullie dat de geboorteplaats van de Goedheiligman de welbekende naam Myra heeft? Vandaar ook de staf van Sinterklaas samen met een hockeystick op ons embleem.


Zaterdagavond konden twintig jongemannen hun schoentjes zetten, want traditiegetrouw loopt Sinterklaas 's nachts met schimmel tussen z'n benen over de daken. Deze twintig jongemannen wilden dit jaar niets tastbaars. Op het verlanglijstje stonden namelijk, naast een chocoladeletter, drie punten. Laat ik jullie meenemen naar zondag.


De schoenen waren leeg. Geen presentje te vinden. Het zal toch niet dat onze vriendelijke baardmans ons zou vergeten. Eenmaal aangekomen in Delft ging de teleurstelling om in focus. Het ging natuurlijk om een ontzettend belangrijke wedstrijd. De promovendus uit de studentenstad doet het verassend goed. Tien punten uit evenzoveel wedstrijden. Hoewel de playoffs al vier seizoenen lang een lekker seizoenstoetje zijn, is directe handhaving inmiddels een doel geworden.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen dan het begon. Ring Pass leek meer plezier te beleven dan wij op deze winderige zondagmiddag. Een enkele kans voor ons leverde niets op, terwijl Ring Pass er wel twee in kon leggen. Zoals ik al zei kon de wedstrijd niet slechter beginnen. Strafcorners worden wel tegengehouden door onder andere de 'hand van Koert', Glenn en nogmaals Koert. Tijdens deze mindere fase werden tactische wijzigingen doorgevoerd en gingen we met meer druk naar voren spelen. Dit met het gewenste resultaat. Meer kansen. Eventjes voor rust krijgen we een strafcorner. Dit jaar hebben we een ruime keuze aan specialisten (vier man!). Ome Joop mag aanleggen en laat de keeper kansloos. De sluitpost van Ring Pass verroert zich zelfs helemaal niet tijdens de perfect gesleepte doelpoging.
2-1 voor de Delftse boys na 35 minuten dus. Tijd om gas te geven. Er worden veel kansen gecreëerd en de grootste zijn niet voor ons. De mannen in het geel beginnen met kaarten te strooien en die vallen (op één groene kaart voor ons) allemaal aan hun kant. Opvallend feitje: in elf wedstrijden hebben we maar één gele kaart gekregen. Dat heb ik, sinds ik in H1 speel, nog nooit meegemaakt.

Duco forceert een strafcorner, hoewel hij later helemaal niets van deze beslissing begrijpt wordt deze toch gegeven. Boyd zegt altijd: "cadeautjes moet je uitpakken". De bal wordt tegengehouden door de keeper en ligt vervolgens dood bij de strafbalstip. Met een geweldige flats (geleerd van z'n kleine broertje) maakt Steef z'n zevende goal van het seizoen. En dat nog terwijl hij jarig is! 2-2 en enorm spannend. Ring Pass krijgt vervolgens een aantal kansen met als ultieme mogelijkheid een strafbal. Onze boom in het goal Glenn intimideert de strafbalnemer en het gevolg is dat de teen van Glenn en de paal de bal uit het doel houden. Uit de snelle counter over links tipt Stefan de bal door de benen van de keeper en maakt hiermee zijn achtste goal. 3-2 en de wedstrijd duurt nog luttele minuten. Na een laatste redding van Glenn fluit het scheidsrechterlijke duo voor het einde van de wedstrijd.

Hoewel onze schoentjes zondagochtend leeg waren, konden we niet op van geluk. De afgelopen twee jaar zijn er een hoop wedstrijden nipt verloren gegaan. Dit jaar zelfs twee keer in de laatste minuut of seconde. Deze keer, mede met behulp van de kracht uit Myra, konden we deze belangrijke punten mee naar Amstelveen nemen.

Inmiddels staan we op zes punten en kunnen we langzamerhand omhoog kijken. Met de komende potjes Rood-Wit uit en Alkmaar thuis spelen we tegen respectievelijk de nummer 10 en 8. Bij winst klimmen we omhoog op de ranglijst en bij dubbele winst kunnen we met een nog beter gevoel de winterstop in.

We hopen jullie zondag te zien in Aerdenhout.

#2

Hoodsponsors

Instagram