12

Myra Heren 1 – Cartouche Heren 1 8/11

Nieuws afbeelding

Beste lezer,

U mag best weten: Ik typ dit verhaal met nog steeds een bittere nasmaak in mijn mond van afgelopen zondag. Wederom troffen wij in het weekend een topploeg. Ditmaal Cartouche heren 1 dat momenteel de 4e stek bezet in onze poule. Deze jongens hebben ons vorig jaar op hun veld op een oorwassing getrakteerd. Het werd maarliefst 8-1. Hoog tijd voor een goede revanche dus!

We begonnen vandaag met een ietwat andere selectie dan u van ons gewend bent. De 2 afwezigen werden uitstekend vervangen door Sjef "Grote Tenen” Beukering en Emile "Emoe” Hofman. Het werd dus nogmaals duidelijk dat het belang van een grote selectie goud waard is.

We begonnen de wedstrijd goed met een aantal briljante aanvallen. Bovendien stond het verdedigend als een huis. Een enkele strafcorner was het enige wat de ploeg uit Voorburg wist te creëren in de eerste helft. Deze corner werd wat ongelukkig aangeraakt door een verdediger, waardoor Glenn kansloos was: 0-1. Hierin kenmerkt een topploeg zich dan wel weer. De kleinste kans is voldoende om medogenloos te zijn en onterecht op voorsprong te komen.

Niet veel later na een vlijmscherpe counter van onze twee topsprinters Nicky Beukering en Jorrit Tel, die in volle sprint en op hoog tempo een aantal 1-2tjes uitspeelden tussen 6 Cartouche verdedigers, volgde de 1-1. Een werkelijk fantastisch doelpunt, waarvoor het publiek luid applaudisseerde.

Na de rust verloren we wat grip op de wedstrijd. Het veldoverwicht dat wij de eerste helft zo duidelijk hadden, raakten we langzamerhand kwijt aan het begin van de tweede helft. Cartouche drong aan, zonder echt grote kansen te creëren. Verdedigend speelden we echt een briljante wedstrijd. Beide teams kregen een aantal strafcorners, die onbenut werden gelaten. Hierdoor bleeft het letterlijk en figuurlijk tot de laatste minuut spannend.

Die spanning vonden de mannen in het geel blijkbaar nog niet genoeg, want in de allerlaatste minuut besloten ze Cartouche een zeer gemakkelijke strafcorner toe te kennen. Na de nodige protesten bleven de mannen helaas bij hun beslissing. Een oude hockeywijsheid luidt dan: Onterechte corners vliegen er altijd in. En zo het geschiedde: 1-2 met nog 30 seconden op de klok.

Deze tegenvaller konden wij binnen de geboden tijd helaas niet meer ongedaan maken, waardoor we wederom (net als tegen Huizen) in de laatste minuut aan het kortste eind trokken. Geïrriteerd liepen we het veld af. Deze irritatie werd een halfuurtje later niet veel beter werd toen de scheidsrechter na de wedstrijd toegaf de laatste strafcorner aan Cartouche makkelijk te hebben gegeven.

U begrijpt nu vast de bittere nasmaak waar ik eerder over sprak. Het enige dat we kunnen doen om dat weg te krijgen is door zondag te winnen op en tegen Ring Pass. We zijn in het verleden goed gebleken in het verstoren van feestjes van Ring Pass. Twee jaar geleden (toen wij nog uitkwamen in de Eerste Klasse) hebben wij namelijk op spectaculaire wijze hun kampioensfeestje verstoord. Onze keeper kreeg geel, bovendien kregen wij daarvoor een strafbal tegen. Jurre "Jezus” van de Kamp (u kent deze bijzondere verschijning vast nog wel) werd opgetrommeld om in de goal te gaan staan zonder keepersspullen om het de strafbalspecialist moeilijk te maken. Deze strafbal stopte Jurre op briljante wijze, waardoor Ring Pass geen kampioen werd.

Wilt u komende zondag weer zo’n spectakelstuk meemaken? Dan bent u van harte uitgenodigd om 14:45 uur op Ring Pass Delft!