Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Heren 1 Okt
14

Myra Heren 1 - HDM Heren 1 11/10

Nieuws afbeelding

Voor het eerst dit seizoen werd tijdens een thuiswedstrijd aangetreden in het sponsorpak van Gentlemens Place. Vrijdag was de opening van hun eerste winkel op de Zuidas. Hierbij was een groot aantal mensen aanwezig en de winkel werd geopend door oud-zwemster Inge de Bruin.
Na vele complimentjes te hebben ontvangen over onze looks, werden we boven verwacht door Rense voor de voorbespreking. Er werden een aantal beelden bekeken van HDM en de laatste puntjes op de i gezet.

De voorbereiding naar de wedstrijd was alles behalve scherp. Een balbezitje werd uitgevoerd op een tempo wat zelfs het lokale bejaardentehuis nog zou kunnen bijhouden en bij een 3 tegen 1 afrond oefening werd alles ingeleverd bij die ene verdediger. Conclusie; het moet scherper om een kans te maken tegen de nummer 1 in onze poule. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was dat het. We waren sterk in balbezit en fel in de verdedigende duels. Dit resulteerde in een evenwichtig eerste deel van de wedstrijd. HDM, dat over een uitstekende strafcorner bezit (de specialist legde er vorig jaar 38 in het netje in 22 wedstrijden), speelt ook grotendeels op de strafcorner. In de eerste 20 minuten mocht hij twee keer aanleggen, waarvan er eentje van de lijn werd geplukt en de ander werd er uitgelopen door onze rappe Joopie.

Maar die strafcorner is niet het enige wapen van HDM. Als je op het middenveld ook maar een klein beetje te veel tijd nodig hebt met de bal te controleren, zitten er meteen 3 dolle stieren in je nek. Op deze manier werd de bal op onze eigen 23-meter lijn afgepakt en keurig afgerond door een HDM spits: 0-1. Zonde, want we begonnen goed aan de wedstrijd. Meteen na de afslag uit de 0-1 zochten wij de aanval. De bal belandde op de stick van Stefan en die wist hem meteen achter de keeper van HDM te drukken: 1-1. Deze snelle gelijkmaker gaf moed om door te gaan zoals we bezig waren.

Na deze 1-1 ging het lange tijd gelijk op, totdat HDM over de zijkant een mooie aanval opzette. Na een mooie actie over de achterlijn van een HDM-aanvaller, kon de voorzet gemakkelijk worden binnengetikt: 1-2 en met deze stand gingen we ook rusten. Het getoonde spel was goed, het respect voor de hooggenoteerde tegenstander wat er aan het begin was, was omgezet in een extreme wil om te willen winnen. Iedereen voelde; hier is wat te halen!

Ook de tweede helft ging gelijk op. Beide teams creƫerden een aantal kansen en kregen wat strafcorners. Na wat knap keeperswerk van Glenn, die overigens de hele wedstrijd al geweldig stond te keepen, mocht hun cornerspecialist voor de 4e keer aanleggen voor een strafcorner. Deze keer vloog hij er wel in en kwamen we op een vervelende 1-3 achterstand. Luttele minuten later maakte oud-aanvoerder en cornerspecialist Boyd (a.k.a. Bonomel) De Wit de aansluitingstreffer uit een strafcorner. De bal had beide palen van het doel geraakt voordat hij over de doellijn verdween: 2-3.

De laatste 12 minuten verkeerde HDM onder grote druk van ons en kregen we nog 3 maal een strafcorner om de stand gelijk te trekken. De eerste 2 werden gemist en de derde corner werd gegeven. De scheidsrechter blies op zijn fluit voor het einde van de wedstrijd en we maakten ons op voor deze laatste kans van de wedstrijd. De corner werd wederom gepusht door Boyd en werd er net uitgeplukt door de keeper. Wat er daarna gebeurde was erg dubieus. De rebound die door de keeper werd weggegeven werd door Duco richting goal getimmerd. De HDM-verdediger die nog op de lijn stond van de voorgaande strafcorner, tikte de bal er met zijn schouder uit. De regels zeggen dan; een strafbal wegens het ontnemen van een doelpun. De scheidsrechter oordeelde echter anders; gevaarlijk spel omdat de bal hoog richting het doel ging. Na de nodige protesten en een overleg tussen beide refs werd helaas besloten de strafbal niet te geven.

Wat waren we dichtbij ons eerste puntje deze week. Elke week maken we stappen, deze week een reuzenstap door het de nummer 1 bijzonder lastig te maken. De punten komen wel, maakt u zich geen zorgen. Wij zien u graag langs de lijn volgende week als we spelen tegen ex-hoofdklasser Tilburg op Tilburg of anders de week erna thuis tegen onze zuiderburen uit Aalsmeer.

Gegroet,
#3

Hoodsponsors

Instagram