9

Union Heren 1 - Myra Heren 1 4/11

Nieuws afbeelding

Trouwe lezers,

Het was weer zo'n lekkere trip naar het oosten. Vorig jaar was Nijmegen de tegenstander. Dit jaar troffen we de heren van Union. Wederom wil ik de gastvrijheid van de familie Wetzels via deze weg waarderen. De heerlijke lunch heeft geholpen ons goed voor te bereiden. Nadat we de teambespreking in de huiskamer hadden gehouden, gingen we vol moed en vertrouwen richting het veld.

De wedstrijd begon en we vlogen als dolle honden erop. De eerste 25 minuten speelden we ontzettend goed. Misschien wel de beste helft van dit seizoen. Helaas konden we de trekker niet overhalen en werd er niet gescoord. Langzamerhand kreeg Union wat meer kansjes en zij domineerden het laatste gedeelte van de eerste helft. Ons goede spel werd geprezen en er we hadden vertrouwen dat de goals wel zouden komen.

Niets was minder waar. Vrijwel de hele tweede helft domineerden de Nijmegenaren. Er werd af en toe slordig omgegaan met passes en aannames en ze konden via twee strafcorners de brilstand omzetten naar een 2-0 voorsprong. Hoewel wij een aantal corners kregen met uitstekende reddingen van de paal, de keeper en de lijnstop wilde de bal er deze zondag niet in. Toen klonk het eindsignaal.

Het spel ziet er beter uit. We zijn beter gewend aan de snelheid en het stuitergedrag van de bal op het waterveld en daarom heb ik er een hoop vertrouwen in dat het dit seizoen goed gaat komen. We maken enorm veel stappen en trainen hier ook hard voor. Met een loodzwaar programma voor de boef (HDM-thuis en Tilburg-uit) werken wij aan de volgende stap in onze eigen ontwikkeling, zowel individueel als in teamverband.

Ik zie jullie zondag 14:45 uur