Alkmaar Heren 1 – Myra Heren 1 (4-2) 13/9

Nieuws afbeelding

Beste lezer,

Afgelopen zondag was een prachtige nazomerdag; 20 graden, droog en een heerlijk zonnetje aan de blauwe hemel. Kortom, ideaal hockeyweer! Er werd verzameld op Myra, een koffietje gedronken, een laatste boterhammetje gegeten en de nodige nieuwtjes uitgewisseld. Zo schijnt Sam op donderdagavond met wat zwarte vegen op zijn gezicht thuis te zijn gekomen (voor meer info verwijs ik u graag door aan Martijn a.k.a. Tinus) en heeft Duco als een echte paperazzi foto’s gemaakt van Miss Holland. Bovendien heeft Lars Otting (onze muziekman) een nieuwe box voor het team gekocht. Toen Lars aankwam op Myra dachten wij in eerste instantie dat hij een hele discotheek had meegenomen. De box, die veel groter bleek dan de box die besteld was, werd met plezier uitgetest in de kleedkamer. De twee bijgeleverde microfoons zal Lars volgende week ook meenemen, zodat Thomas zijn engelenstem kan laten horen door de speaker. U bent van harte uitgenodigd voor dit sprankelende concert.

Goed, ik dwaal af. Terug naar het hockey. Vorige week werd door ons met 2-6 verloren van Rood-Wit, maar het spel was beter dan deze uitslag doet vermoeden. Fris spel, met wat ongeluk in de afronding en een aantal lullige doelpunten tegen. Genoeg dus om voort te borduren voor deze week. De wedstrijd uit tegen Alkmaar stond dit weekend op het programma. Alkmaar is vorig jaar na een uitstekende reeks wedstrijden (18 keer winst op rij) in de Eerste Klasse gepromoveerd naar het op een na hoogste niveau. Met andere woorden, een directe concurrent van ons, wat dit een heuse 6-punten wedstrijd maakt.

Na het eerste fluitsignaal kwamen we uitstekend uit de startblokken: Het balbezit was voor ons, we waren fel in de persoonlijke duels en dit resulteerde direct in een aantal gevaarlijke aanvallen en een corner. De eerste corner werd door onze papa Stefan Bijlsma kiezelhard achter de doelman van Alkmaar gelegd: 0-1. Een verdiende voorsprong op basis van het spelbeeld, helaas kreeg Alkmaar een aantal minuten later na een snelle counter hun eerste korte hoekslag van de wedstrijd. Deze werd netjes gepakt door Bobbe, helaas verdween de rebound alsnog in ons doel.

Na een lange tijd eenrichtingsverkeer richting het doel van de Alkmaar-keeper, was het Duco die met een briljante actie 3 spelers op het verkeerde been zette en de keeper in de korte hoek verschalkte met een geplaatst schot: 1-2. Met nog een aantal minuten te gaan zou het lekker zijn om met deze voorsprong de rust in te gaan. Helaas gooide Alkmaar roet in het eten. Een verdediger van Alkmaar werd zó goed onder druk gezet door onze aanvallers, dat hij geen andere uitweg zag dan de bal naar voren te rammen. Na een stopfout kon een rappe aanvaller van Alkmaar er wonderbaarlijk genoeg nog net bij en wist de bal in de lange hoek te prikken: 2-2. Dit was een tegenslag zo vlak voor de rust, maar toch gingen we met opgeheven hoofd de kleedkamer in.

Na de pauze was de wedstrijd kwalitatief veel minder dan wat er door beide partijen in de eerste helft was laten zien. Het werd slordig, balverlies na balverlies voor beide partijen en een aantal grove overtredingen (vooral aan de kant van Alkmaar) die bestraft werden met groene en gele kaarten. Na wat onrust in onze verdediging kwam er een goede voorzet van een Alkmaar speler. Gelukkig kon de bal nog net voor de neus van een spits worden weggehaald door Mike (misschien beter bekend als de Hulk), maar de scheidsrechter vond tot afgrijzen van de gehele Myra selectie en aanhang dat dit onreglementair gebeurde: Een strafbal. Deze werd benut door de specialist van Alkmaar: 3-2 met nog een kwartier te spelen. We besloten om een hoge druk te spelen en dit wierp zijn vruchten af. Maar helaas wisten wij na een aantal goede schotkansen, een op een haar na gemiste tip-in en een aantal strafcorners, het net niet te vinden. Een oude hockeywijsheid luidt dan: Als je zelf je kansen niet maakt, dan doet de tegenstander dat wel voor je. Na een goede counter kreeg de tegenstander haar 3e strafcorner van de wedstrijd, die goed werd binnengepusht.

Met betreurde  koppies kwamen we het veld afdruipen. Iedereen besefte enorm goed: Hier had meer in gezeten! Komend weekend staat wederom een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal tegen Breda. U bent uiteraard weer van harte welkom langs de lijn in het zonnige zuiden en anders zien we u graag de week erop op ons eigen veldje tegen Huizen!