Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Bestuur Apr
25

Marjolein Selier benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Nieuws afbeelding

Op vrijdag 24 april was het weer tijd voor de jaarlijkse lintjesregen. Dit jaar zijn maar liefst 34 stuks uitgereikt en één daarvan was voor onze eigen Marjolein Selier!


Zoals bij velen bekend zet Marjolein zich al heel wat jaren in voor de vereniging, in het bijzonder voor de G-Hockeyers die dit seizoen alweer 15 jaar bestaan. Zij is al die jaren al actief als coördinator, coach en hoofdtrainer van de G-Hockeyers en heeft het G-Hockey echt op de kaart gezet. Ook is zij altijd druk bezig met de organisatie van clinics, workshops, kampen, de Special Olympics en toernooien. En alsof dat nog niet genoeg is, is zij ook nog eens regio-coördinator geweest en actief promotor van een landelijke competitie voor het G-Hockey.


Vriend Maarten heeft in het proces het initiatief genomen en Marjolein voorgedragen voor een lintje. Vervolgens hebben verschillende mensen die met Marjolein te maken hebben gehad een aanbevelingsbrief geschreven. Dit waren Henk Schmidt, oud-voorzitter van Myra, Wim Bocxe, op dat moment zittend voorzitter van Myra, Rolf Martens, voormalig contactpersoon G-Hockey van de KNHB, Piet-Hein Geeris, oud international en contactpersoon voor de sponsoring van ABN AMRO en Anneke van Doorn, moeder van een G-Hockeyer.


"Ik werd vanmorgen met een smoes naar het Cobra Museum gelokt. Er zou een speciale tentoonstelling zijn voor een select groepje Amstelveners. Oh ja, en ik moest netjes gekleed gaan…”, vertelt Marjolein. Buiten het museum werd Marjolein opgewacht door een moeder van een G-Hockeyer met een mooie bos bloemen. Dat alles wekte al een beetje argwaan en toen ze haar schoonouders en Myra’s huidige voorzitter Nils Mulder zag staan, kreeg ze wel een vermoeden wat er kon gaan gebeuren. "Vervolgens werden we in een apart zaaltje verwelkomd door burgemeester Mirjam in ’t Veld en toen was het voor iedereen wel duidelijk wat er aan de hand was.”, vult Marjolein aan. Bij aankomst in de zaal zaten ook haar moeder, broer David, schoonzus Meriel en Wim Bocxe. De burgemeester ‘ decoreerde’ de gelukkigen met het bij hun nieuwe titel horende versiersel, uit naam van Zijne Majesteit de Koning, waarna afgesloten werd met een borrel. Marjolein: "Ik voelde me enorm verrast en het was een hele bijzondere ervaring.”


Wij zijn natuurlijk beretrots op Marjolein en vinden dit een hele verdiende beloning voor al haar onvermoeibare en belangeloze inzet. Wij feliciteren haar van harte met haar benoeming.


Het bestuur