Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Barbeheer Okt
28

Gevolgen van de nieuwe Drank en Horeca Wet

Nieuws afbeelding

Begin dit jaar is de nieuwe Drank en Horeca Wet (DHW) ingegaan. We hebben hier eerder al eens een bericht over geplaatst, maar willen de belangrijkste punten nog een keer onder de aandacht brengen. In de DHW staan onder andere nieuwe regels met betrekking tot het schenken van alcohol. Ook Myra dient zich aan deze regels te houden. Een van de grootste veranderingen is dat er geen alcohol meer geschonken mag worden aan mensen onder de 18 jaar. Mocht dit toch gebeuren, en gezien worden door controleurs, dan zijn de financiĆ«le gevolgen groot. Een eerste boete is al snel €2.000,- en bij herhaaldelijk voorkomen kan de vergunning voor onbepaalde tijd ingetrokken worden.


Als iemand alcohol bestelt, en je twijfelt aan de leeftijd van deze persoon, vraag dan om legitimatie of om assistentie van de dienstdoende coƶrdinator. Let ook op als je het vermoeden hebt dat een volwassen persoon bewust alcohol bestelt voor iemand onder de 18 jaar. Hier is de club namelijk ook aansprakelijk voor.


Daarnaast schrijft de DHW (en de richtlijnen van NOC/NSF) voor dat er door mensen die bardienst draaien geen alcohol genuttigd mag worden. Ook aangeschoten of dronken achter de bar staan is niet toegestaan. Dus giet jezelf niet vol, voordat je bardienst moet draaien. Als bij controle blijkt, dat deze regels overtreden worden, gelden er ook zware boetes.


Bij de invoering van de nieuwe DHW is ook de controle en handhaving veranderd. Dit wordt nu door de gemeente gedaan. De kans op controle is daarbij veel groter. We zijn dus genoodzaakt hier strenger mee om te gaan om boetes te voorkomen. We verwachten dan ook ieders medewerking.


Bij voorbaat dank!


Het bestuur en het barbeheer

Hoofdsponsors

Instagram