Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Senioren Mei
28

Dames Veteranen A kampioen! Gaat dames 2 hen komende zondag achterna?

Nieuws afbeelding
De dames Veteranen A is afgelopen zondag op eigen veld kampioen worden, waardoor zij promoveren naar het hoogste niveau: de hoofdklasse! Tijd voor wat vragen aan de aanvoerster, Yvette v/d Horst.
 
Voor de mensen die jullie team nog niets zo goed kennen: hoe ziet jullie team eruit?

"Wij zijn een jong dames veteranenteam met voornamelijk dames die in dames 1 of 2 hebben gehockeyd. We willen op het gebied van hockey eruithalen wat erin zit. Daarbuiten is het wat gemoedelijker geworden. Wat ons team zo leuk maakt is dat we echt een team zijn: we staan altijd voor elkaar klaar, zowel binnen als buiten de lijnen. Zodra we op het veld staan zijn we met hockey bezig en willen we zo goed mogelijk spelen. En ook daarbuiten zorgen we ervoor dat alles goed geregeld is.”
 
Jullie zijn kampioen geworden in de Overgangsklasse! Kun je iets vertellen over de poule waar jullie het afgelopen seizoen de sterkste in zijn gebleken?

"De Overgangsklasse waar we dit seizoen in spelen is een beetje vreemd. Er zijn een stuk of 5 sterke teams, en het niveauverschil tussen de teams boven in en onder in de poule is soms heel groot. Dat maakt het ook weer lastig, omdat je elke week weer op een ander niveau staat te spelen. Vooral voor de aansluiting naar de hoofdklasse is dat een nadeel. Volgend jaar zullen we dan ook een flinke kluif hebben aan de teams op het hoogste niveau.”
 
Zondag werden jullie kampioen, hoe hebben jullie dit gevierd?

"Natuurlijk hebben we het op de club gezellig gemaakt! We hadden alle mensen uit onze omgeving uitgenodigd om te komen kijken en we hebben gezellig een drankje gedronken en een hapje gegeten. Ook hebben we nog een afsluitend etentje met het team. En natuurlijk hadden we kampioenshirts laten drukken!
 
 
Komende zondag kan ook Dames 2 kampioen worden, bij winst op Roomburg laten zij directe concurrent Victoria met lege handen staan. In de reserve 1e klasse B staat dames 2 al een zeer lange tijd op basis van doelsaldo (maar liefst 110 doelpunten voor en slechts 17 tegen) op de koppositie, maar voelen zij de hete adem van Victoria met evenveel punten in hun nek. Dames 2 kan alle support gebruiken om zondag de winst binnen te halen én natuurlijk om daarna een goed feestje te bouwen: tot zondag 14.30 uur op Roomburg!
 

Hoofdsponsors

Instagram