Heren 1 Apr
5

Myra H1 – Terriërs H1 3/4

Nieuws afbeelding Na een lastige start uit op Fletiomare hebben we teruggeslagen met de gewonnen wedstrijden tegen Purmerend (Silver Cup) en Bennebroek, altijd een lastige tegenstander. De weg naar boven is gevonden, maar dat betekent dat je ook tegen de ‘kleintjes’ scherp moet zijn. De vorige wedstrijd tegen onze gasten uit Heiloo ging voorspoedig, want al na 14 seconden stond de 0-1 op het bord.

De hekkensluiter komt met het mes op de tanden naar Amstelveen gereisd, want elk puntje telt voor de handhaving.

De wedstrijd dan: Na een minuut of drie de eerste kans voor onze voorhoede. Jeffrey’s backhand gaat nèt langs de kruising. De bal gaat over en weer en niemand krijgt echt grip op de wedstrijd. Dan is het wachten op de volgende aanval. Na 11 minuten de volgende kans voor Jeffrey, weer een backhand, maar nu is het de keeper die goed uitkomt.  Vijf minuten later is het dan wel raak, een assist voor onze debutant Diede die Jeffrey aanspeelt in de cirkel. Hij probeert het eens met z’n forehand en verschalkt de keeper tussen de benen. 1-0. Helaas kunnen we niet lang genieten van de voorsprong, want een paar minuten later (in het tweede kwart) scoren ze de gelijkmaker.

Ook halen we in dit kwart de eerste strafcorner die gestopt wordt door een utistekend spelende keeper. We krijgen kans op kans, maar steeds staat de Heilooënaar in de weg.

De tweede helft begint en wederom wordt er een strijd op het middenveld gestreden, maar na zeven minuten is de ban gebroken. Een snelle aanval. Tik-tak-tik en Stefan schiet de bal in de lange hoek. Twee minuten later krijgen we een strafcorner, uit die strafcorner een nieuwe en uit een scrimmage scoort Jorrit een geweldige tip-in op aangeven van Stefan. Wederom twee minuten later krijgen we een een volgende strafcorner. De keeper van de Terriërs weet de bal weer te stoppen. Nog eens twee minuten later wordt er, na weer een mooie aanval, weer gescoord. Het is wederom Jorrit die de bal prachtig de goal in schiet.

Een strafcorner van Terriërs vliegt er bij ons in en maakt het 4-2. Nog even aanzetten om te laten zien dat er vandaag geen punten te halen zijn in Amstelveen. We halen een strafcorner en Stefan scoort deze met een sublieme sleep. Geweldig.

De scheidsrechters fluiten af en onze vrienden uit Heiloo mogen nog voor het slotakkoord een strafcorner nemen. Die gaat erin. 5-3. De drie punten blijven in Amstelveen en we gaan ons opmaken voor de volgende wedstrijd. Ditmaal spelen we vrijdagavond om half 9 op Abcoude voor de Silver Cup! Komt allen!

Mochten jullie het vrijdagavond niet reden zijn jullie natuurlijk van harte welkom op Houten zondag om 14:45!

#22 #15

Klik op de foto voor een samenvatting van de wedstrijd gemaakt door onze eigen Stephan Danser.