Heren 1 Okt
13

Myra H1 – Houten H1: vervolg van het puntherstel 10/10

Nieuws afbeelding Odz: Langverwachte rentree

Nee nee lezer, uw ogen bedriegen u niet. De annalen van de club zijn er op nageslagen, en het lijkt een jaar of 8 geleden dat er "#18” onderaan een verslag van Heren 1 heeft gestaan. Welnu, talm niet langer: als onderdeel van een rentree is ook een gastverslag niet van de lucht. Ziet u, met een eerste keeper die een onwelwillende rug rust wilt geven, worden oude paarden weer van stal gehaald.

En dan is het eigenlijk meteen geestig om te zien dat er bijzonder weinig veranderd is de afgelopen jaren. Dezelfde foto-shoot vóór de wedstrijd, dezelfde slechte deuntjes in de kleedkamer, dezelfde steengoede moppen door de junioren van de week en dezelfde beleving naar 14:45 uur toe. ‘Is er dan echt niets veranderd?’, hoor ik u vragen. Nouja, er hangt een bijzonder mooi nieuw bord op de 1e verdieping.

Een korte blik op de ranglijst: hoe staan we er vóór de wedstrijd eigenlijk voor? 4 gespeeld, 6 punten. Winst tegen Fletiomare en Terriërs, verlies tegen AMVJ en Bennebroek. Het zal toeval zijn dat de twee laatstgenoemde ploegen op respectievelijk #2 en #1 op de ranglijst vertoeven. En Houten dan? Met dezelfde 6 punten op een gedeelde 6e plaats is het een volwaardige middenmoot-kraker die afgelopen zondag op de Sportlaan te bewonderen was.

Dat is dan ook eigenlijk vanaf minuut 1 het beeld van de wedstrijd: open hockey met kansen over en weer. Uitslaan door Houten leidt tot een lange scoop, die prompt onschadelijk wordt gemaakt waardoor Myra in balbezit aan de wedstrijd kan beginnen. Na een kleine 10 minuten is het Jeff die voor de eerste keer het Houtensche doel onder vuur neemt; een keeper die blijkbaar niet alleen moeite heeft met links en rechts maar ook met ballen door het midden maakt dat we op 1-0 komen. Amper vijf minuten later wordt dan door een corner van Jari 2-0; een score die gegeven het veldoverwicht volkomen terecht is. Houten krijgt een handvol kansen in het eerste kwart, maar pas in het tweede kwart komt Houten beter in de wedstrijd. Gecontroleerd verdedigen betekent dat we onze voorsprong vasthouden tot in de rust.

De tweede helft kan dan eigenlijk niet teleurstellender beginnen. Niet voor het eerst is het Houten dat rap op zoek gaat naar een kans. Na slordig balverlies en een kluts met 4 man is het dan binnen een minuut 2-1 en is de spanning helemaal terug in de wedstrijd. De rest van de tweede helft is meer van hetzelfde: Houten valt aan en Myra verdedigt. Met een sporadische aanval weten we het de Houtensche keeper eigenlijk niet moeilijk genoeg te maken, maar aan de verre kant van het veld staat de verdediging strakker dan het korset van een walnoot. De wedstrijd komt dan in een tumultueuze fase terecht waarbij de – overigens uitstekende – arbitrage Jorrit aan een handtrem zag trekken en de beste man op de bank plaats liet nemen. Ook dat overtal wordt overleefd en als dan zelfs houten kaarten gaat pakken kan het eigenlijk niet meer anders dan dat we deze wedstrijd binnen gaan slepen. Met luttele minuten op het scorebord (even tussendoor: heeft iemand al gezien dat die klok het niet doet?) is het Stefan die uit een fabelachtige combinatie de 3-1 binnen schuift; wedstrijd gespeeld. Een laatste halfbakken plaagstoot wordt uitgedeeld, maar aan de score verandert niets meer en er kunnen drie punten op het conto van Myra worden bijgeschreven.

Een nieuwe blik op de ranglijst leert at we exact 1 plek zijn opgeschoven. Belangrijker: we staan binnen 3 punten van de nummers 1 & 2. Komende zondag staat Alkmaar op het programma; de huidige nummer 3. We zien u graag daar weer langs de lijn.