Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Algemeen Apr
21

Coronavirus: competitie beƫindigd, mogelijkheden voor jeugd

Nieuws afbeelding
Op 21 april werd in een persconferentie over de coronamaatregelen duidelijk dat er dit seizoen geen competitie meer wordt gespeeld. Hoewel dat volkomen begrijpelijk is - want onze gezondheid staat zonder twijfel altijd voorop - is het ook een flinke tegenvaller, helemaal voor teams die op koers lagen voor een kampioenschap en promotie. 

Aan de andere kant werd ook aangegeven dat kinderen t/m 18 jaar weer mogen gaan sporten. Wij zijn dan ook erg blij dat we ons kunnen voorbereiden op passende trainingen voor de jeugd. Sporten is tenslotte ook belangrijk voor onze gezondheid! 

Hopelijk kunnen we verder bouwen naar meer versoepeling na 20 mei. De komende dagen gaan we met de commissies en overige betrokkenen onze aanpak uitwerken en informeren jullie dan zo snel mogelijk! 

Vragen
Mocht je als team vragen hebben, dan kun je je richten tot de voorzitter van de betreffende Technische Commissie. Overige vragen kunnen gericht worden aan [email protected]

Maatregelen en richtlijnen
De KNHB volgt de richtlijnen van het RIVM en geeft regelmatige updates daarover via hun website

Advies RIVM
Daarnaast is het belangrijk om alle adviezen en maatregelen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op te volgen, zodat we met zijn allen de gevolgen van deze virusuitbraak in kunnen perken dan wel vertragen.

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Ga met maximaal 3 personen naar buiten (meer is ook niet meer toegestaan en wordt op gehandhaafd).
  • Ga alleen naar buiten als het nodig is voor werk, boodschappen of om anderen te helpen.

Hoodsponsors

Instagram