Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Heren 1 Okt
8

Myra Heren 1 – Houten Heren 1 6/10

Nieuws afbeelding
*Spoiler alert* Dit verhaal gaat wegens omstandigheden slechts door tot en met de 35e minuut.

Door de voorbereiding te starten met een mopje welke alle schunnige mopjes teniet doet, werd het ijs op deze regenachtige zondag al snel gebroken (dank Mon voor de meer dan waarschijnlijke inspiratie en welkom Hidde en Miles). Na alle gekkigheid werd het tijd om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en een strijdplan in de mooie kopjes van Myra 1 te implementeren.

Uw schrijver mocht ergens in de basis beginnen, maar zat misschien nog iets te veel met kamelentieten en olifantenslurven in zijn hoofd waardoor zelfs op zijn eigen benen staan niet meer lukte. Gelukkig bestaat een team uit meerdere Myrazonen en derhalve kon er vers bloed ingebracht worden. Deze 11 konden de mannen van Houten even laten zien dat er deze zondag niet veel behaald ging worden op Myra. Dit resulteerde namelijk niet alleen in een 1-0 voorsprong door niemand minder dan S. Bijlsma met een bekeken wippertje met de backhand, maar slechts 360 seconden later zelfs in een 2-0 voorsprong door J. Tel middels de strafcorner.

Je zou kunnen zeggen dat een 2-0 meer dan comfortabel is, maar daar dacht uw Eerste gelukkig anders over. Door sterk door te zetten en met mooi combinatiespel volgde de 3-0 bij de 2e paal via L. Otting. 

Enkele momenten later is het wederom L. Otting die de bal op Myraculeuze (pun intended) wijze bij J. Beukering krijgt. De goal was mooi (4-0), maar het schijnt in de wandelgangen de ronde te doen dat de verdediging van Houten nog steeds opzoek is naar de bal die Lars gewoon aan zijn stick had plakken. Met gepaste precisie wist hij namelijk de complete verdediging van Houten:

1) Op het verkeerde been te zetten;
2) Ontsteld achter te laten;
3) Collectief te laten huilen.

Bovenstaande is geen multiplechoice waarbij slechts een antwoord correct is (kies normaalgesproken altijd het langste antwoord in geval van onwetendheid), maar een optelsom van consequenties dankzij zijn actie. Bravo!

Toen dachten we rustig op de lauweren te kunnen gaan rusten. Helaas was Houten hier niet van gediend en via een bekeken scoop werd de verdediging van Myra even te kijk gezet en doet de equipe van Houten ons voor rust toch nog een beetje pijn door 4-1 op het scorebord te noteren. Iets met letterlijk: doeltreffend.

Over doeltreffend gesproken, onze strafcorner net voor rust. We hebben de beelden reeds op Facebook mogen aanschouwen, dus kan ik het hier kort houden. Een mooie corner die werd benut via de rechterpaal door niemand minder dan B. de Wit. 

Tuuuut, rust.

Eindstand 5-2. Op naar Overbos.

 


Hoodsponsors

Instagram