Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Algemeen Okt
7

Tophockeyers trainen Amstelveense jeugd tijdens de Nationale Sportkampen clinics bij HV Myra

Nieuws afbeelding
PERSBERICHT

AMSTELVEEN - Jeugdspelers uit heel Amstelveen en omstreken kunnen tijdens de herfstvakantie (21 tot en met 23 oktober 2019) hockeyen met topspelers tijdens de clinics die Nationale Sportkampen organiseert bij HV Myra in Amstelveen. De clinics sluiten volgens hockeyvereniging Myra naadloos aan bij hun eigen filosofie om plezier te combineren met gezond en uitdagend sporten. 

Nationale Sportkampen wil bewegen en sporten in de vakantieperiodes stimuleren. Tijdens de clinics krijgen de kinderen training van verschillende nationale tophockeyers op basis van verschillende hockeythema’s zoals scoren, bliksemsnel keepen, 3D-technieken en het effectief winnen van duels. Het concept van de Nationale Sportkampen is overgenomen uit Amerika en Spanje. In deze landen heerst een echte kampcultuur en is het gebruikelijk om ook in de zomer(vakantie) bezig te zijn met je favoriete sport en je hier verder in te bekwamen. 

Nils Mulder, voorzitter van HV Myra, licht toe: "Spanje is één van de toonaangevende landen op het gebied van talentontwikkeling en het voortbrengen van wereldtoppers in het hockey, tennis, rugby, golf en voetbal. We kunnen daar veel van leren. Door de juiste focus te leggen op basistechnieken, veel individuele aanwijzingen en intensief sporten onder leiding van een kwalitatief goed en inspirerend team, zorgt NSK dat onze jeugd een belangrijke progressie kan doormaken.” 

"Voor HV Myra is daarnaast plezier de basis van een goede sporter worden en deze filosofie delen wij met NSK. Wij vinden het belangrijk en leuk dat we de clinics niet alleen aan onze eigen jeugdspelers aan kunnen bieden: alle spelers uit de regio zijn van harte welkom”, benadrukt Mulder.

Mila Muyselaar, aanvoerder van het Nederlands zaalhockeyteam en wereldkampioen en  Yannick van der Drift, die het afgelopen seizoen landkampioen werd met Bloemendaal Heren 1, zijn de eerste twee tophockeyers die een clinic zullen geven. De clinics zijn toegankelijk voor hockeyliefhebbers tussen de 6 en 16 jaar. 

HV Myra 
Hockeyvereniging Myra is opgericht door een klein groepje toegewijde hockeyliefhebbers in 1954 en viert daarmee in 2019 vol trots haar 65ste verjaardag. Over de jaren is HV Myra uitgegroeid tot een stabiele en gezellige familievereniging waar aandacht is voor zowel plezier, als prestatie en waar respect hoog in het vaandel wordt gedragen. De vereniging draait bijna volledig op de inzet van haar eigen vrijwilligers. Naast de regulier jeugd, senioren en trimhockey spelers, runt HV Myra al bij 20 jaar haar geliefde G-hockey afdeling.
Voor meer informatie: www.hvmyra.nl

Nationale Sportkampen
De Nationale Sportkampen zijn voor het eerst georganiseerd in 2003 met als doel het organiseren van de leukste sportkampen van Nederland door heel Nederland, waarbij in vakanties de sportparticipatie wordt gestimuleerd door een gericht aanbod voor zowel breedte- als topsport. NSK gelooft dat kinderen beter kunnen worden gemaakt in (hun favoriete) sport door sportevenementen te organiseren waarbij ze positief gestimuleerd worden, met kundige begeleiding en een gericht aanbod waarbij plezier, uitdaging en aandacht voor de deelnemer centraal staan. Meer informatie: nationalesportkampen.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Hoodsponsors

Instagram