Heren 1 Mei
14

Alliance Heren 1 – Myra Heren 1 12/5

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag speelden wij uit in Heemstede tegen Alliance H1. Met nog 4 wedstrijden te spelen en een achterstand van 5 punten op nummer 2 Bennebroek is het nog mogelijk om de play offs te halen maar zullen hiervoor alle 4 de wedstrijden in ieder geval gewonnen moeten worden. Te beginnen met de wedstrijd tegen Alliance. Onder het genot van een lekker zonnetje speelden we een solide wedstrijd die uiteindelijk met 5-1 werd gewonnen!

Verslag van de wedstrijd:
De eerste 10 minuten van de wedstrijd verliepen wat stroef. De temperatuur en een traag veld zorgen ervoor dat wij moeite hadden om in de wedstrijd te komen. Ons doel was zo snel mogelijk die eerste goal maken om ons beter de wedstrijd in te spelen. Na een aantal halve kansen gemist te hebben was het na ongeveer een kwartier raak. Na een goede steal van Lars kwam hij 1 op 1 op de keeper die helaas zijn schot kon tegenhouden, de afvallende bal werd opgepikt door Jeff die vervolgens om de keeper heen liep en de bal in het lege doel kon schieten, 1-0! Nog geen 5 minuten later was werd ook de 2e goal gemaakt. Een voorzet vanaf links stuiterde de cirkel in en kwam voor Stefan z’n stick te liggen. Hij aarzelde geen moment en schoot de bal vanuit de lucht hard richting goal. De bal vloog via de keeper snoeihard in het net. Met een 2-0 voorsprong stonden we er goed voor en gingen rusten met een goed gevoel.

Na rust gingen wij door waar we de 1e helft mee geëindigd zijn. Snel de eerste goal maken en hiermee de wedstrijd op slot gooien. En aanval over een aantal schijven kwam uiteindelijk bij Duco terecht die vanaf rechts de bal hard en droog in de verre hoek sloeg. De 4-0 liet niet lang op zich wachten. Via een counter over rechts was het 3 tegen 2 die dus wel uitgespeeld móést worden. Een splijtende cross pass van Jurian vanaf rechts richting de cirkel kwam bij Pim terecht die kalm bleef, om de keeper heen liep en zijn eerste doelpunt van dit seizoen maakte! Uit een strafcorner deed Alliance nog iets terug, maar het slotakkoord kwam gelukkig van onze kant. Wederom een mooi uitgespeelde aanval met een pass van Stefan voor de goal langs, kwam bij Jasper terecht die de bal in de goal kon slaan. Eindstand: 5-1.

Een lekkere overwinning die weer moed geeft voor de komende wedstrijden. Komende week spelen we thuis tegen VVV H1. We zullen jullie support weer hard nodig hebben om die punten binnen te slepen en nog kans te maken op de play offs. Naast de competitie, spelen wij ook nog voor de beker. Vrijdag 24 mei spelen wij de KWARTFINALE thuis tegen Zoetermeer H1. Het behalen van de playoffs zou fantastisch zijn maar om aan het einde van het seizoen ook nog met die beker in handen te staan zou te gek zijn, dus kom allemaal kijken!! Het beloven spannende weken te worden. Tot zondag en hopelijk ook tot vrijdag de 24e!