Heren 1 Maa
28

Terriers Heren 1 - Myra Heren 1 24/3

Nieuws afbeelding
Afgelopen zondag speelden we uit in Heiloo tegen Terriërs H1. Na de overwinning van vorige op Amstelveen én onze allereerste overwinning in de beker van afgelopen vrijdag op Abcoude waren we gebrand om weer 3 punten meer naar huis te nemen. De wedstrijd verliep echter niet zoals gepland. Ondanks een 3-0 achterstand, knokten wij ons in de 2e helft terug en sleepten er alsnog een gelijkspel uit, eindstand 3-3.

We begonnen de wedstrijd ijzersterk met al vroeg een paar kansjes om op voorsprong te komen. Over het hele veld stond iedereen zijn mannetje en de tegenstander kwam er zelden uit. Na 20 minuten was er een goede uitbraak van onze kant waarbij Jurian vervolgens de bal vrij voor de keeper kreeg. Hij omspeelde de keeper maar werd vervolgens onderuitgehaald wat een strafbal veroorzaakte. De strafbal werd jammer genoeg gestopt door de keeper waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan. Na de gemiste strafbal zakten wij meer in en kreeg Terriërs meer de kans om de score te openen. Door twee rake strafcorners vlak achter elkaar keken wij met ingang van de rust ineens tegen een 2-0 achterstand aan.

De taak voor de 2e helft was om binnen 5 minuten geen goal tegen te krijgen en zelf snel iets terug te doen. Jammer genoeg konden wij niet voorkomen dat binnen die 5 minuten de voorsprong van Terriërs werd uitgebreid naar 3-0. Na de comeback in de bekerwedstrijd van afgelopen vrijdag was het aan ons de taak dit opnieuw te doen en er in ieder geval een gelijkspel uit te slepen. Met nog 20 minuten te spelen deden wij dan eindelijk iets terug. Na een goede give en go actie van Boyd schoot hij de bal hard in de verre hoek: 3-1.
Niet veel later maakten Jeffrey een goeie actie over de achterlijn vanaf links en met een strakke voorzet richting 2e paal kon Stefan de bal binnen tippen, 3-2!
Met nog 5 minuten te spelen kregen wij een strafbal nadat de bal uit een corner op de voet van de lijnstop werd gepusht en hiermee een doelpunt voorkwam. Lars ging achter de bal staan en pushte de bal strak in de hoek, eindstand 3-3.

Komende zondag spelen wij thuis tegen koploper Reigers. Met een achterstand van 7 punten kunnen wij het gat mogelijk verkleinen naar 4 punten waardoor wij de hoop houden op promotie. Wij hopen jullie zondag in groten getale langs de lijn te zien om ons naar de 3 punten te schreeuwen!