Heren 1 Maa
20

Myra Heren 1 –Amstelveen Heren 1 17/3

Nieuws afbeelding
Afgelopen zondag speelden we thuis de derby der derby’s van Amstelveen thuis tegen Amstelveen H1. Na de 3-3 van vorige keer hadden wij zeker nog een appeltje met ze te schillen. De strijdlust en wil om te winnen spatte ervan af wat zorgde voor een mooie derby. Met zakelijk spel trokken wij aan het langste eind en wonnen de wedstrijd met 5-2!

We begonnen de wedstrijd goed en iedereen was vanaf het eerste fluitsignaal volledig gefocust om een goede pot neer te zetten. Na een snelle counter via meerdere spelers verdienden wij de eerste strafcorner van de wedstrijd.  Jammer genoeg werd de bal niet goed gestopt en liep de corner tot niets uit. Gelukkig krijgen wij vlak hierna een herkansing. De bal werd deze keer goed gestopt en strafcornerkanon Boyd sleepte de bal snoeihard binnen. De keeper zat er nog even aan maar kon Boyd niet weerhouden van scoren, 1-0!  Amstelveen creëerde nauwelijks kansen, mede doordat we op het hele veld verdedigend goed stonden. 3 minuten voor rust kreeg Amstelveen hun eerste strafcorner. Deze werd vervolgens goed uitgelopen door Jurian en de voorsprong werd behouden. Niet veel later kregen wij zelf ook een corner. Boyd zag zijn kans schoon en sleepte de bal rechts hoog binnen, 2-0! Aan de andere kant kreeg Amstelveen nog 2 keer de kans de aansluitingstreffer te maken via een strafcorner maar deze werden er wederom uitgelopen door "Turbo Jur” waardoor wij  gingen rusten met een 2-0 voorsprong.

Na rust hielden wij het goede spel vast en kregen binnen de minuut al de kans om de 3-0 te maken. Goede druk van Stefan leverde uiteindelijk een kans op voor Lars om de bal binnen te schieten. Een hard schot op doel belandde helaas op de paal waardoor een 3e doelpunt uitbleef. Even later lukte het Amstelveen wederom niet om uit een strafcorner te scoren. Na rommelig wegwerken van de bal na een corner kon een speler van Amstelveen uithalen op doel en kwam de bal ongelukkig vrij voor een open doel te liggen. Hun spits hoefde de bal alleen maar binnen te tikken om zo de aansluitingstreffer te maken. Het duurde gelukkig niet lang of wij hadden de bal er alweer in liggen. Na een goede voorzet van Tim, schoot Jeff de bal hard met zijn backhand onder de keeper door, 3-1. We creëerden kans op kans om de wedstrijd te beslissen en aan het doelsaldo te werken. Een schot op doel van Menne werd slecht gekeerd door de keeper waardoor Stefan in de rebound de bal kon binnen pushen en zo de 4-1 op het scorebord zette! Vlak voor tijd lukte het Amstelveen dan toch een keer om uit een strafcorner te scoren. Ondanks dat Tim de bal er goed uitliep, kwam de bal weer voor de stick van de sleper te liggen die met een hard schot Daniel passeerde. Het slotakkoord kwam van onze kant. Het fluitsignaal was al gegaan maar een laatste strafcorner moest nog genomen worden. Met een harde sleep in de rechter kruising maakte Boyd zijn 3e van de wedstrijd en zette de eindstand van 5-2 op het scorebord!!!

Een goede overwinning die weer zorgt voor 3 lekkere puntjes. Doordat de koplopers punten morsten is het gat tot de koppositie teruggelopen naar 5 punten.

Komende vrijdag spelen we om 20:30 uur een potje voor de Silver Cup uit op Abcoude.
Zondag spelen we weer voor de competitie uit tegen Terriërs om 14.45 uur. Bedankt voor alle steun afgelopen zondag en wij hopen iedereen bij beide potjes weer langs de lijn te zien om ons te supporten!