Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Heren 1 Okt
18

Myra Heren 1 - Alkmaar Heren 1 14/10

Nieuws afbeelding
Afgelopen zondag speelden we thuis tegen nummer 3 Alkmaar. Bij winst zouden wij in ieder geval de 3e plaats van Alkmaar overnemen en bij verlies van de concurrenten wellicht zelfs hoger op de ranglijst komen. Op deze prachtige zondag met zomerse temperaturen werd de goede lijn van afgelopen week doorgezet en wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 2-1. Een terechte overwinning gezien het spelbeeld. De concurrenten leden ook puntverlies waardoor we nog maar op 2 punten achterstand staan van de koploper en 1 punt achter de nummer 2. 


De wedstrijd begon voortvarend met al na 3 minuten de 1-0. Een lange bal vanuit achter kwam bij Julius die vervolgens knap wegdraaide van z’n tegenstander en kon oplopen naar de cirkel. Wat bedoeld was als een backhand voorzet richting 2e paal, resulteerde in een doelpunt nadat een verdediger de bal ongelukkig langs z’n eigen keeper tikte.
Niet veel later maakten we ook de 2-0. Vanaf kopcirkel gaf Jasper een pass richting de goal waar Jurian de bal op goal kon tippen. Door knullig keeperswerk viel de bal uiteindelijk binnen en verdubbelden wij zo de score. 


Gedurende de wedstrijd creëerden we meer dan genoeg kansen om de score uit te breiden maar de bal wilde er maar niet in. Aan de andere kant kreeg Alkmaar genoeg corners om de aansluitingstreffer te maken maar een paar puike reddingen van Po (Jurriaan) weerhielden Alkmaar van scoren. Vlak voor tijd was het dan alsnog raak voor Alkmaar. Een strafcorner werd laag in de hoek gepusht en was helaas ditmaal wel te machtig voor Po. 

Paar minuten voor tijd ging Alkmaar met een vliegende keep spelen in de hoop nog een punt mee naar huis te nemen, maar zonder resultaat. De wedstrijd eindigde in 2-1 en de 3 punten gingen naar onze kant. 


Een zakelijke overwinning en na 6 wedstrijden zijn we nog steeds ongeslagen. Ondanks dat er komende zondag geen wedstrijd gespeeld zal worden, kunt u vast uitkijken naar de 28e waar we de topper uit tegen koploper Bennebroek spelen. Bedankt voor alle support afgelopen zondag en we hopen iedereen de 28e weer langs de lijn te zien!

Hoodsponsors

Instagram