Heren 1 Apr
12

Myra Heren 1 – Xenios Heren 1 9/4

Nieuws afbeelding
Wat een middag was het, voor de supporters en spelers van zowel Xenios als Myra. Een middag die aantrad met een warme zon, waarbij de zonnewering op het neusje mag worden gezet, en waarbij de zonnebrand niet vergeten mag worden. Onze mannen van Myra speelden ditmaal weer thuis voor hun vertrouwde clubhuis en de spanning zat er wederom goed in. Xenios kwam namelijk op bezoek, een ploeg die meer dan eens naar de Fitnessboer gaat om goud te halen en daarnaast op de tweede plek stond. Maar er mag vast verklapt worden dat Xenios derde staat met 31 punten en met 7 punten achter loopt op Myra, na deze wedstrijd. Om de race voor play-off wat minder spannend te maken, moest hier gewonnen worden.

Helaas maar helaas, wisten de mini’s van de zon-dag middag geen goed voorteken af te geven met de opening van de wedstrijd, door niet te scoren met z’n tweeën. Dit opgeteld, met een kanariekoppeltje van een pril huwelijk en misschien een brakke nacht, wisten zij de wedstrijd niet het fluitconcert van degelijk niveau te geven. Na een paar minuten heen en weer rennen voelden de spelers aan dat de tegenstander niet de enige was om van te winnen. Hoewel de zon voor het publiek om van te genieten was, hadden de spelers liever een grijze wolk. Want de hete zon zorgde voor vermoeidheid en hoge bloeddruk. Frustratie kwam sneller naar boven, na het falen van passes en verliezen van duels. In de vijfde minuut speelde Xenios met een prima aanval het balletje in de goal van Myra. De verdedigers van Myra wisten hun verdedigend duel niet te winnen en wisten niet voor hun man te komen. Dit resulteerde in een slap backhandschot, waarna de bal door een andere speler in de goal kon worden gepusht. Halverwege de eerste helft werd de 0-2 gescoord. Bij een vrije slag van Xenios bij de 23-meterlijn werden de verdedigende taken niet goed opgepakt door Myra, wat resulteerde in een voorzet via de achterlijn, en een backhand op goal.

In de rust waarbij de mannen van Myra hun hoofd konden laten afkoelen, letterlijk en figuurlijk, wist Razwan spijkers op koppen te slaan, en de focus weer terug te brengen naar het eigen spel. Het was bovenop alles ook nog de verjaardag van Mittadijks, waarbij verliezen niet op de feestplanning stond. Xenios mocht beginnen en werd gelijk onder druk gezet. Het begon echter weer stroef omdat vele strafcorners werden weggegeven aan Xenios. Met dank aan Glenn, wist de keeper van Myra zijn ploeg nog in de wedstrijd te houden door in de veertiende minuut een magistrale showduik uit te voeren en met zijn rechterarm een harde en geplaatste push in de rechterbovenhoek de bal uit zijn goal te slaan. Het stond lang droog, en op dit punt van de wedstrijd werden conditie en mentaliteit op de proef gesteld. Pas na 24 minuten kwam de eerste goal weer boven water, en ditmaal ten gunste van Myra. In een strafcorner werd de bal gehouden door de keeper, maar wist Mobach op tijd ter plaatse te zijn, na het aangeven van de strafcorner, en de rebound binnen te tikken. Dit gaf de ploeg en de supporters moed. Drie minuten na de goal werd de 2-2 gemaakt door Vis. Door een actie met 5-star-skill moves werden drie man gepasseerd en vond de bal de plank in de verre hoek. De trouwe en o zo geliefde supporters van Myra waren niet meer te houden en dus ook niet de mannen van Myra. Met nog zes minuten te gaan kwam de bal weer in de cirkel van Xenios. De jonge dribbelaar Emu draaide een paar keer kort om zijn as en schoot een vlammende backhand op de stick van Tel, wie de 3-2 wist te tippen. Het winnende doelpunt van de zinderende, belaagde, en wederom zeer spannende wedstrijd tussen twee kopploegen in de Eerste Klasse.
Het soms afzien van hard trainen heeft zeker weten zijn loon betaald, want Myra was veruit fitter en hield de focus scherp in de tweede helft. Xenios liep op het laatste beetje wat er van hun nopjes over was, en werd uiteindelijk in de laatste fase van de wedstrijd overklast.

Nogmaals, met veel dank aan de supporters, kan Myra drie punten in de zak steken, en stiekem voorruit kijken naar de Play-Offs.